Β΄ Χαιρετισμοί στον Ι. Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου

Την Παρασκευή 29/3 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας χοροστάτησε στην ακολουθία των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ιλίου, συμπαραστατούμενος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού π. Γεώργιο, π. Παναγιώτη και π. Νικόλαο και τον αρχιδιάκονό του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Παρευρέθησαν η κα Ανδριάνα Αλεβίζου-Κουκουβίνου, Δήμαρχος Ιλίου με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους, ο κ. Φώτης Μαρκόπουλος αντιπρόεδρος του Δ.Σ και ο κ. Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης, Περιφερειακός Σύμβουλος.

Τον κανόνα των Χαιρετισμών έψαλε χορωδία από 70 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, ενώ η όλη ακολουθία μεταδόθηκε από την ΕΡΤ.

Πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος μίλησε με αφορμή το ακροτελεύτειο τροπάριο (και νυν και αει …) της γ’ ωδής: «Χαίρε πύλη μόνη ην ο Λόγος διώδευσε μόνος, η μοχλούς και πύλας Άδου Δέσποινα τον τόκο σου συντρίψασα, χαίρε η θεία είσοδος των σωζομένων Πανύμνητε», για την απόφαση της Παναγίας να συγκατατεθή στην πρόταση, που εκόμισε από τον Θεό ο Αρχάγγελος Γαβριήλ και να δεχθεί να σαρκωθεί μέσα της ο Λόγος του Θεού, με αποτέλεσμα την δυνατότητα της δικιάς μας σωτηρίας και αθανασίας, που μας προσφέρθηκε από τον Χριστό. Η Παναγία μας παραμένει έκτοτε η είσοδος προς την Βασιλεία του Θεού για κάθε πιστό.

Διαβάστε ακόμα