Γυναίκα χειροτονήθηκε διακόνισσα στην Ι. Μ. Ζιμπάμπουε

Την πρώτη γυναίκα που θα ιερουργεί έχει πλέον στο δυναμικό της η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ζιμπάμπουε.

Πρόκειται για την διακόνισσα Αγγελική η οποία χειροτονήθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής από τον μητροπολίτη Ζιμπάμπουε Σεραφείμ.

«Στην αρχή ήμουν νευρική που πήγαινα στο ιερό, αλλά όταν ο μητροπολίτης Σεραφείμ με ευλόγησε να μπω στο ιερό ως μέρος της προετοιμασίας μου, αυτά τα συναισθήματα εξαφανίστηκαν και ένιωσα άνετα. Είμαι έτοιμη», ανέφερε η διακόνισσα, περιγράφοντας τα συναισθήματά της. Θετικά την υποδέχτηκε και η τοπική κοινότητα.

Οι δραστηριότητες της διακόνισσας Αγγελικής όπως  και των μελλοντικών διακόνων στην Αφρική θα είναι λειτουργικές και ποιμαντικές αρμοδιότητες, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σεραφείμ.

«Θα κάνει αυτό που κάνει ο διάκονος στη Λειτουργία και σε όλα τα μυστήρια στις Ορθόδοξες ακολουθίες μας. Τα συγκεκριμένα καθήκοντά της θα αντιμετωπίσουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των ενοριών στη Ζιμπάμπουε.Ένα από τα σημαντικότερα πεδία εργασίας της διακόνου ήταν η άσκηση των έργων αγάπης. Ήταν οι άγγελοι του ελέους και οι επισκέπτριες αδερφές των ασθενών, των πενθούντων και των φτωχών γυναικών, που τους μετέδιδαν τα δώρα της χριστιανικής αγάπης. Οι διακόνισσες επισκέφθηκαν τους φυλακισμένους χριστιανούς, προσφέροντάς τους ό,τι μπορούσαν», ανέφερε ο Σεβασμιώτατος.

Φωτο: Facebook/St. Phoebe Center for the Deaconess

newsbreak.gr

Διαβάστε ακόμα