Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στη Ζωφριά Άνω Λιοσίων

Την Δευτέρα του Πάσχα 6/4 ο Σεβ. τέλεσε τη Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Ζωφριά των Άνω Λιοσίων, συμπαραστατούμενος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Αθανασίου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως, Ιωάννη Ράπτη, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Χρύσανθο Λιόλιο, Πρόεδρο του Ε.Σ του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καματερού, τους πατέρες Παναγιώτη Γόγολα. Αρχιερατικό Επίτροπο Ιλίου, Γεώργιο Χαρλα, Νικόλαο Μαυριάκα, Δαμασκηνό Βιολατζή και τον Αρχιδιάκονό του π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Στο τέλος της λειτουργίας μετά την αρτοκλασία και την ευχή των καλύβών του Αγίου, έπειτα από μικρή ομιλία ερμηνείας του στίχου του δοξαστικού των εσπερίων: «αξίως του ονοματός σου επολιτεύσω στρατιώτα Γεώργιε», που αναφέρεται στον βίο και το μαρτύριο του Αγίου, ενδόξου μεγαλομάρτυρα, ο Σεβ. εχειροθέτησε σε Αρχιμ. τον π. Δαμασκηνό, κάνοντας μνεία της ποικίλης προσφοράς του στην ενορία (γεώργιο), που υπηρετεί.

Στη συνέχεια ο Σεβ. ευχήθηκε χρόνια πολλά ιδιαίτερα στους εορτάζοντες, ενώ ο π. Δαμασκηνός μοίρασε το αντίδωρο και ο π. Γεώργιος τους άρτους, δεχόμενοι τις ευχές των παρόντων, ο πρώτος για την χειροθεσία του και ο δεύτερος για τη γιορτή του.

Διαβάστε ακόμα