Στην Ηλιούπολη για τον Άγιο Νεκτάριο (ΦΩΤΟ)

Την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2016, στο θυσιαστήριο της Αγίας Μαρίνης, για την 20η επέτειο των εγκαινίων του, από τον τότε επίσκοπο Διαυλείας Δαμασκηνό, αλλά και το μνημόσυνο των ιερατευσάντων στην ενορία κληρικών, είχαν ως κατακλείδα, οι εορτασμοί για τον άγιο Νεκτάριο, οι οποίοι έγιναν από την Εκκλησιαστική Κοινότητα της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, στο φερώνυμο του παρεκκλήσι.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις με αιμοδοσία που έγινε στην αίθουσα «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μαναταδάκης». Προσήλθαν 55 αιμοδότες και έγινε αιμοληψία σε 44.

Την εσπέρα της Κυριακής, έγινε η συνάντηση των εθελοντών για τον συντονισμό της διεξαγωγής της πανηγύρεως.

Την Δευτέρα το βράδυ 7 Νοεμβρίου, τελέσθηκε ο μέγας Εσπερινός των αγίων Ασωμάτων, το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου με έβδομο ιερέα και προεξάρχοντα των εφημερίων του Ναού, τον Αρχιμανδρίτη Χερουβείμ Μουστάκα, Ιεροκήρυκα Μεσσηνίας και συνεργάτη της Ιεράς Συνόδου, ενώ ακολούθησε βραδινή Θεία Λειτουργία.

Την παραμονή το απόγευμα, χοροστατούντος του Επισκόπου Αβύδου Κυρίλλου, Ιεράρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τελέσθηκε ο μέγας Εσπερινός και ακολούθησε ιερά αγρυπνία στον όρθρο της οποίας ψάλθηκαν και τα εγκώμια του αγίου, προ εικονίσματος της σεπτής σωρού του.

Την κυριώνυμο ημέρα το πρωί, ο Μητροπολίτης Κορωνίας Παντελεήμων τέλεσε το Μυστήριος της Θείας ευχαριστίας και ευλόγησε το ευπρεπισμένο κόλυβο του αγίου, ζαχαροπλαστικό έργο του Καθηγουμένου της μονής Κατακεκρυμένης Άργους Αρχιμανδ΄ριτου Ιωσήφ Δρόσου, ενώ το μεσημέρι τελέσθηκε στο εντός του παρεκκλησίου βαπτιστήριο, και μυστήριο βαπτίσματος ενηλίκου.

Την λιτανεία της ιεράς εικόνας στις οδούς της ενορίας εμπόδισε η βροχή. Όμως μετά τον μεθέορτο εσπερινό, στον οποίον χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Διαυλείας Αλέξιος, ιεράρχης της Εκκλησιάς της Ελλάδος, προερχόμενος εκ του κλίματος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αυτή, πραγματοποιήθηκε εντός του Ναού, συνοδεία φιλαρμονικής, των Ιεροπαίδων, των κοριτσιών των κατηχητικών και ομάδας του συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιουπόλεως με παραδοσιακές φορεσιές. Παρέστησαν δημοτικοί άρχοντες και την ακολούθησε παράκληση του Αγίου και στις 21:00 το απόδειπνο και οι χαιρετισμοί εις τον άγιο της υπομονής, Νεκτάριο τον μέγα.

0 01 1 2 3 4 4a 4b 4c 4d 5 6 7 8 9 10 11 12 13 16 17 18a 19 20 21 22 23 24 26 28 31 32 34 35

Εκ του Ιερού Ναού

Διαβάστε ακόμα