Εκδήλωση τιμής για τον Μητροπολίτη Μαντινείας παρουσία του Αρχιεπισκόπου

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε απόψε στην Τρίπολη τιμητική εκδήλωση για τα 50 έτη Ιερωσύνης του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, παρουσία των Σεβ. Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου, Κανάγκας κ. Θεοδοσίου, πλειάδας Κληρικών, Μοναχών και Μοναζουσσών, επκπροσώπων των τοπικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Για την ζωή, το έργο και την διακονία του τιμηθέντος πολιού Ιεράρχη ομίλησαν ο Μητροπολίτης Ιερισσού κ. Θεόκλητος, ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόκλητος Ντούλιας, ο Γραμματέας της Μητροπόλεως κ. Χρήστος Καλογερόπουλος και η Συνεργάτης της Ιεράς Συνόδου κα Λίτσα Χατζηφώτη.

Στην συνέχεια προβλήθηκε οπτικοακουστικό ντοκουμέντο για τα στάδια της ζωής του Μητροπολίτη κ. Αλεξάνδρου, το οποίο επιμελήθηκε ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος.

Συνάμα, η εκδήλωση αφορούσε και τα 50 έτη κυκλοφορίας του Περιοδικού της Ιεράς Μητροπόλεως “ΑΛΙΕΥΣ”, του οποίου εμπνευστής, αλλά και εκδότης μέχρι σήμερα είναι ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μαντινείας φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε όσους εργάσθηκαν, αλλά και όσους παρέστησαν στην εκδήλωση. Απευθυνόμενος δε στο ποίμνιό του, το προέτρεψε να τον αφήσει να το αγαπά, αλλά και να το διακονεί.

Διαβάστε ακόμα