H Απόδοση του Πάσχα στο Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής Σίφνου

Με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως Αρχιμ. Ιωαννικίου και των Εφημερίων της Σίφνου και την παρουσία της Δημάρχου Σίφνου κας Μαρίας Ναδάλη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Σίφνου, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων, των Πανηγυριστών και πλείστων πιστών και πολλών παιδιών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Συρου κ. Δωρόθεος Β΄ ιερούργησε χθες το πρωί, επί τη αποδόσει του Αγίου Πάσχα, στο επί του ομωνύμου ιερού Βράχου Μοναστηριακό Προσκύνημα της Παναγίας Χρυσοπηγής.


Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, επεσήμανε το πλήθος των δωρεών του Θεού, που απολαμβάνουν οι πιστοί, την αύρα του ανέμου, το φλοίσβο της θάλασσας, την απεραντωσύνη του ουρανού, που περιβάλλουν το επί του βράχου σέβασμα της πίστεως, το Προσκύνημα της Χρυσοπηγής, οι οποίες, όπως είπε τροφοδοτούν την ψυχή μας με δύναμη και αισιοδοξία, αρκεί να μπορούμε να τις εκτιμήσουμε και κατανοήσουμε.


Ευχαρίστησε, επίσης, τους παρισταμένους πιστούς και συνεχάρη τους γονείς οι οποίοι οδήγησαν υπό το Ωμοφόριο της Θεοτόκου τα παιδιά τους, στα οποία διένειμε δώρα και ευλογίες.

Ακολούθως, μετέβη στην επί του ακρότατου σημείου του ιερού Βράχου κειμένη φιάλη, προπορευομένων των αγίων Εικόνων της Παναγίας Χρυσοπηγής και της Αναλήψεως, όπου τέλεσε τον κατά το έθος Αγιασμό.

Διαβάστε ακόμα