Η Εορτή του Αγίου Προκοπίου στα Καμπιτσάτα Κεφαλλονιάς (ΦΩΤΟ)
9 Ιουλίου 2016 Κοινοποιήστε

Η Εορτή του Αγίου Προκοπίου στα Καμπιτσάτα Κεφαλλονιάς (ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε έτος λαμπρώς ετελέσθη και εφέτος την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016 η πανήγυρη του Αγίου ενδόξου μεγαλομάρτυρος Προκοπίου στα Καμπιτσάτα  Κεφαλονιάς.
Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην κλήση του Αγίου Προκοπίου από την πλάνη των ειδώλων στο φως του Χριστού και της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι κάθε άνθρωπος καλείται από τον Κύριο να τον γνωρίσει και να ζει μέσα στη χάρη της Αγίας μας Εκκλησίας. 
Μετά το πέρας του Εσπερινού το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι κυρίες της ενορίας προσέφεραν σε όλους τους πιστούς που συμμετείχαν στην ιερά Ακολουθία του Εσπερινού, πλούσιο εκκλησιαστικό κέρασμα.
Την πρωίαν της κυριωνύμου ημέρας προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή και ιερέων από τα όμορα χωριά. Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στα μαρτύρια που υπεβλήθη ο Άγιος Μεγαλομάρτυς Προκόπιος για το όνομα και τη δόξα του Κυρίου, τονίζοντας τη σημασία της πίστεως, της υπομονής, του θάρρους και της ομολογίας στη ζωή του Ορθοδόξου χριστιανού.
Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στον κλήρο και στον λαό να έχουν πάντοτε καλή προκοπή στα πνευματικά πρωτίστως αλλά και στην εν γένει ζωή τους.
Το χωριό Καμπιτσάτα είναι ο τόπος γεννήσεως του Θεοφιλεστάτου, ο οποίος τιμά ιδιαιτέρως την ημέρα της εορτής του Αγίου Προκοπίου καθώς κατ’ αυτήν το έτος 1953 εβαπτίσθη εις τον προσεισμικόν Ιερόν Ναόν του ως άνω χωρίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος μετά της συνοδείας του μετέβη εις το προσεισμικό ερειπωμένο χωρίο των Καμπιτσάτων για να προσκυνήσει εις τον ερειπωμένο Ιερό Ναό του Αγίου Προκοπίου αλλά και να επισκεφτεί τα χαλάσματα της πατρικής του οικίας. 

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ
Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment