Ο εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι. Μ. Λαγκαδά (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα, μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη, τελέσθηκε το απόγευμα της 14ης του μηνός Αυγούστου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, της Κοιμήσεως και την εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις τον πανηγυρίζοντα και περίλαμπρο ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του πλήθους πιστών και προσκυνητών που συνέρευσαν και εφέτος για να ανάψουν ένα κερί, να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας μας καθώς και τον καταστόλιστο Επιτάφιο Αυτής υποκλινόμενοι με πίστη και ευλάβεια στην Χάρη Της, παρέστησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Φάμελλος και της Ν.Δ. κ. Σάββας Αναστασιάδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και των Πολιτιστικών φορέων.

Μετά το πέρας της Απολύσεως του Πανηγυρικού Εσπερινού και με τη συνοδεία της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση του Επιταφίου με το πάνσεπτο σώμα της Θεομήτορος, στους δρόμους του Λαγκαδά, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε εκτενώς στο πανσεβάσμιο πρόσωπο Της Πλατυτέρας των Ουρανών.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επί τη εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του λεγομένου και «Πάσχα του καλοκαιριού», θα κορυφωθούν την 15η Αυγούστου με την τέλεσε της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας θα ψαλούν και τα Εγκώμια  συμφώνος με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό.

DSC_6030 DSC_6090 DSC_6137 DSC_6154 DSC_6165 DSC_6193 DSC_6201 DSC_6226 DSC_6232 DSC_6246 DSC_6253 DSC_6277 DSC_6310 DSC_6317 DSC_6313 DSC_6326 DSC_6349 DSC_6353 DSC_6363

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα