Μητροπολίτης Πειραιώς: «Κρύβεται ο Καμμένος για τα Θρησκευτικά!»

Ο Μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των κυρίων Τσίπρα, Καμμένου και Φίλη με αφορμή τις προωθούμενες αλλαγές στο μάθημα των Θρησκευτικών.

Με πύρινο λόγο ο Ιεράρχης κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., αφήνωντας να εννοηθεί ότι ο κ. Καμμένος δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, αλλά αντίθετα δέχεται σιωπηρά τις επιχειρούμενες αλλαγές.

Μιλώντας στον Alpha 989 κάλεσε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του «και να μην… παίζει κρυφτούλι με τον κ. Φίλη. Και όχι μόνο ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος. Πρόταγμα του κόμματος των ΑΝ.ΕΛ είναι η διατήρηση της ορθόδοξης ιδιοπροσωπίας του λαού μας. Πώς θα διατηρηθεί η ιδιοπροσωπία του λαού; Κάνοντας… σούπα το μάθημα των Θρησκευτικών; Κρύπτεται ο Πάνος Καμμένος» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος είπε ότι «δεν μπορεί η Εκκλησία να παραδίδεται βορά στην ιδεοληψία του κάθε κυρίου Φίλη. Δεν είναι η πατρίδα ιδιοκτησία του κ. Φίλη ούτε του πρωθυπουργού ούτε κανενός».

Τόνισε πως η Εκκλησία έχει έναν μόνο δρόμο, να κηρύξει τον εαυτό της σε διωγμό από την κυβέρνηση, «να προσφύγει στο ΕΔΑΔ και να καταγγείλει την κατάσταση του θρησκευτικού ρατσισμού σε βάρος της, παγκοσμίως».

Ο κ. Σεραφείμ είπε την αλήθεια χωρίς περιστροφές διότι είναι γνωστό ότι ο κ. Καμμένος εξελέγη με σημαία τα Εθνικά και τα θέματα της Ορθοδοξίας και σήμερα δέχεται χωρίς καμία αντίδραση όλες τις ιδεοληψίες των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς, έρχονται μια ημέρα μετά την επίθεση κατά Φίλη και Τσίπρα που εξαπέλυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος.

newsbomb.gr

Διαβάστε ακόμα