Αγιασμός στη νεοσύστατη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Tο απόγευμα της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος τέλεσε τον Αγιασμό της νεοσύστατης Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, που θα λειτουργεί στο ισόγειο του παρακείμενου στο Επισκοπείο κτιρίου, επί της οδού Λυσάνδρου 3, όπου συστεγάζονται το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης, η Εκκλησιαστική Βιβλιοθήκη και οι εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού της τοπικής Εκκλησίας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης ευχήθηκε στον υπεύθυνο της Σχολής κ. Παναγιώτη Χρόνη, Πρωτοψάλτη του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, και στους πολυάριθμους σπουδαστές, καλό και ευλογημένο έργο. Παράλληλα μίλησε για την υψηλή ποιότητα και την αξία της Βυζαντινής μουσικής, ενώ τόνισε ότι πλέον αναπτερώνονται οι ελπίδες της τοπικής Εκκλησίας για επαρκή επάνδρωση των αναλογίων των Ιερών Ναών.
Από την πλευρά του ο κ. Χρόνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του, για την τιμητική επιλογή στο πρόσωπό του, αλλά και για το ανύστακτο ενδιαφέρον του καθ’ όλη τη διάρκεια της σύστασης και οργάνωσης της Σχολής. Εν συνεχεία απευθυνόμενος στους σπουδαστές αναφέρθηκε εν συντομία στο πλαίσιο λειτουργίας και τους στόχους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής.
Στον Αγιασμό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Πρωτοσυγκελλεύων π. Γεώργιος Μπλάθρας, οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και άλλοι κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως.

014 001 002 016 0171

Ι. Μ. Σπάρτης

Διαβάστε ακόμα