Το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Ευγενίου (ΦΩΤΟ)
Κοινοποιήστε

Το 40νθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης Ευγενίου (ΦΩΤΟ)

Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο τελέσθηκε το Σάββατο 29Οκτωβρίου 2016 στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής Ιεράπετρας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου και Συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου, Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέου, Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου, Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και Πέτρας και Χερωνήσου, ο οποίος τελεί και χρέη τοποτηρητού, κ.κ. Γερασίμου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Πολυαρχιερατικό Μνημόσυνο για την συμπλήρωση 40 ημερών από την Κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας κ.κ. Δαμασκηνός ο οποίος αναφέρθηκε στη χαρισματική προσωπικότητα του αειμνήστου Μητροπολίτου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε Τρισάγιο στο μνήμα του μακαριστού Αρχιερέως πού βρίσκεται σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο κάτω από τον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου.

Ι. Μ. Κυδωνίας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment