Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κορίνθου στο Κιάτο Κορινθίας (ΦΩΤΟ)
19 Δεκεμβρίου 2016 Κοινοποιήστε

Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Κορίνθου στο Κιάτο Κορινθίας (ΦΩΤΟ)

 

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε χθες, Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιάτου.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος και Εφημέριος του Ι. Ναού, Πανοσ. Αρχιμ. π. Κλαύδιος Καλαράς και οι Συνοδοί του Κληρικοί Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και ο Διάκονος π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης.

Στο Κήρυγμά του προς τους ευσεβείς Χριστιανούς, λίγο πριν την Απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην «Μητρόπολη» των Εορτών, τα Χριστούγεννα, και αφού ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή τόνισε ότι η Εκκλησία, θέλοντας να μας προετοιμάσει κατάλληλα, ώστε να δεχθούμε στις ψυχές μας τον Θεάνθρωπο Ιησού, φέρνει στην μνήμη μας όλους εκείνους τους ανθρώπους που ευαρέστησαν τον Θεό και έζησαν αναμένοντας με πίστη την έλευση του Σωτήρα και λυτρωτή μας, ζητώντας παράλληλα να τους μιμηθούμε στην πίστη τους καθώς ως Χριστιανοί βιώνουμε την αλήθεια και την παρουσία Του μέσα από τα Μυστήρια της Εκκλησίας μας. Ολοκλήρωσε δε το κήρυγμά του ευχόμενος σε όλους προεορτίως «Καλά Χριστούγεννα».

Ι. Μ. Κορίνθου

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment