Αφαιρέθηκαν τα μεταλλικά δοκάρια από τον Πανάγιο Τάφο

Με σταθερούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες συντήρησης του Παναγίου Τάφου. Η ομάδα των συντηρητών αφαίρεσε την υποστήριξη με τα μεταλλικά δοκάρια στο εκκλησάκι του Παναγίου Τάφου , που προστάτευαν το κτίριο από την καταστροφή, από το 1947.

Οι ειδικοί ήδη από τον Οκτώβριο του 2016 διεξάγουν εργασίες για την ενίσχυση της κατασκευής και την αντικατάσταση των κατεστραμμένων τμημάτων πέτρινης επένδυσης , όπως είχε ανεγερθεί το 1810 το παρεκκλήσι. Ως αποτέλεσμα των δύο σεισμών – το 1927 και το 1934 – υπέστη σοβαρές ζημιές και έχασε τη σταθερότητά του. Το 1947 οι Βρετανοί, ως προσωρινό μέτρο, τοποθέτησαν μεταλλικά δοκάρια.

«Οι Βρετανοί έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, ήταν πολύ καλό ότι είχαν τοποθετηθεί δοκάρια αλλά τώρα η δομή (του Κουβουκλίου) είναι σταθερή και μπορούν να αφαιρεθούν.» ανέφερε στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρετζ η επικεφαλής της αποκατάστασης στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου κα Αντωνία Μοροπούλου.

Στο μέλλον, είπε, έχει προγραμματιστεί να επαναφέρουν το σύστημα αποστράγγισης κάτω από το κτίριο του ναού. Η κα Μοροπούλου ελπίζει ότι οι προσκυνητές θα μπορέσουν να δουν τον ανακαινισμένο Τάφο στη γιορτή του Πάσχα στις 16 Απριλίου.

 

pentapostagma.gr

Διαβάστε ακόμα