Αρχιερατική Θ. Λειτουργία Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία της Ένωσης Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πειραιά.

Χοροστάτησαν οι απόφοιτοι της Εκκλησιαστικής Σχολής Μητροπολίτες Ύδρας, Σπετσών κα Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ενώ έψαλλε η χορωδία των αποφοίτων.

Η μετά τη λήξη της Θείας Λειτουργία ακολούθησαν η καθιερωμένη κοπή της πίτας, αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και αβραμιαίο γεύμα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Στην προσφώνησή του ο πρόεδρος των Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου κ. Θάνος Ψυχογιός καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε για το νέο έτος, ενώ εξήρε το έργο της Σχολής, η οποία σφάλισε τις πόρτες της πριν από 46 έτη.

Μεταξύ άλλων ανέφερε την τακτική έκδοση της “Φωνής των Αποφοίτων”, την έκδοση του εναίσιμου Λευκώματος, αλλά και την κοινωνική προσφορά της Ένωσης προς τους έχοντες ανάγκη βοήθειας.

Πριν κλείσει την ομιλία του μνημόνευσε την απώλεια του ιεράρχη Μαραθώνος Μελίτωνα με την χαρακτηριστική φράση “Μικρό κανόνι εκρέπαρε, μα ξαρματώθη κάστρο” και ευχαρίστησε τους χοροστατούντες ιερείς, τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Μαρκόπουλο προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου και αντιπρόεδρο της Ένωσης Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου και τους ιεροψάλτες για τη μουσική πανδαισία που χάρισαν στους παρευρισκόμενους.

 

Διαβάστε ακόμα