Χριστιανόπουλα της Αιγύπτου επισκέφθηκαν τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο (ΦΩΤΟ)
2 Φεβρουαρίου 2017 Κοινοποιήστε

Χριστιανόπουλα της Αιγύπτου επισκέφθηκαν τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο (ΦΩΤΟ)

Την 2α Φεβρουαρίου ε.έ., η ΑΘΜ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β΄, υποδέχθηκε στα Πατριαρχεία, ομάδα 140 περίπου μαθητών, με την συνοδεία των καθηγητών τους, οι οποίοι ταξίδευσαν από την πρωτεύουσα του Καΐρου, προκειμένου να υποβάλλουν τις  ευχές τους με την ευκαιρία της Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου και της έλευσης του νέου έτους 2017.

Ο Μακαριώτατος φανερά συγκινημένος, παρουσία των διδασκόντων, ομίλησε προς τους μαθητές για τον πνευματικό θησαυρό της γνώσεως,  για τα εμπερίστατα παιδιά της Αφρικής, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν και την προσπάθεια που καταβάλλει το Πατριαρχείο για την εκπαίδευσή τους, σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο. Επίσης, εξέφρασε την ευαρέσκειά του στους εκπαιδευτικούς για το σπουδαίο έργο της χριστιανικής αγωγής της νεότητος που επιτελούν και τους ευχαρίστησε που επισκέφθηκαν την Καθέδρα του Αποστόλου Μάρκου, στην Μεγάλη Πόλη της Αλεξάνδρειας.

Οι μαθητές, από την πλευρά τους, προκειμένου να ευχαριστήσουν τον Μακαριώτατο για την θερμή πατρική υποδοχή, έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και τραγούδησαν χριστιανικά άσματα.

Στο τέλος της επίσκεψης, ο Μακαριώτατος προσέφερε σε όλους τους μαθητές μικρά αναμνηστικά δώρα.

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

Εκτύπωση

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμα. You can be first to comment this post!

Write comment