Κοπή Βασιλόπιτας του Προγράμματος “Βοήθεια στο σπίτι” Σελίνου (ΦΩΤΟ)

Το Πρόγραμμα « Βοήθεια στο σπίτι» της Επαρχίας Σελίνου της Ι. Μητροπόλεως μας έκοψε την βασιλόπιτα του στο Ενοριακό Κέντρο Καντάνου. Στην όμορφη αυτή εκδήλωση, όπου μετείχαν οι Ιερείς της Επαρχίας Σελίνου ως επίσης και  κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, έγινε ο απολογισμός του έργου του Προγράμματος για το 2016.

Η Κοινωνική Λειτουργός του Προγράμματος κ. Μαρία Λιτσαρδάκη, σημείωσε: «Εκατόν σαράντα πέντε (145) άνθρωποι της Επαρχίας Σελίνου εξυπηρετούνται από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» της Ι. Μητροπόλεως μας. Το παρελθόν έτος προβήκαμε σε 410 αιμοληψίες και 40 στην νήσο Γαύδο, όπου μεταβήκαμε κατά τον μήνα Σεπτέμβριο. Επίσης σε 2112 μετρήσεις αρτηριακής πίεσης, 203 μετρήσεις σακχάρου και 290 ενέσεις. Κάναμε 86 αντιγριπικά εμβόλια και φροντίσαμε 52 τραύματα-κατακλύσεις. Συνταγογραφήσαμε, αγοράσαμε και παραδόσαμε 261 φάρμακα και φροντίσαμε την τακτοποίηση φαρμακευτικής αγωγής σε 2 πρόσωπα ημερησίως.

Σε 181 περιπτώσεις φροντίσαμε την καθαριότητα οικίας και ατομική καθαριότητα ανά 1 πρόσωπο δύο φορές εβδομαδιαίως, συνολικά 190. Φροντίσαμε, επίσης, για το τακτικό πλύσιμο των ρούχων σε 6 πρόσωπα και μαγείρεμα σε άλλα 6    2-3 φορές εβδομαδιαίως. Ανταποκριθήκαμε σε εξωτερικές εργασίες και πρακτικές εξυπηρετήσεις (αγορές, πληρωμές, κ.α.) 163 φορές. Μεταφέραμε στο Νομαρχιακό Νοσοκομείου Καντάνου 22 πρόσωπα και στο Κ.Υ. Καντάνου και το Ιατρικό «Ίασις» Παλαιόχωρας άλλα 54.

Φροντίζαμε, επίσης, για την μεταφορά σε καφενείο από 1 πρόσωπο σε καθημερινή βάση και προσφέραμε 250 τσάντες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Ι. Μητροπόλεως μας. Πραγματοποιήσαμε, συνολικά ,1700 επισκέψεις σε οικίες παρέχοντας τις ανωτέρω υπηρεσίες», κατέληξε η Κοινωνική Λειτουργός, σημειώνοντας πως «οι αριθμοί φυσικά δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την χαρά που όλη η ομάδα εισπράξαμε και εισπράττομε καθημερινά από τους παππούδες και γιαγιάδες που φροντίζουμε και που μας χαρίζουν πλούσια τις ευχές τους και την αγάπη τους. Ευχαριστούμε τον Επίσκοπο μας, ο οποίος μεριμνά και φροντίζει για την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία του Προγράμματος».

Ο Επίσκοπος μας κ. Αμφιλόχιος εξέφρασε τις πολλές ευχαριστίες του προς την Κοινωνική λειτουργό ως και όλα τα μέλη του Προγράμματος (Νοσηλευτή, Καθαρίστρια και Οδηγό) για την πολύτιμη αυτή προσφορά τους, σημειώνοντας: «Ελάχιστο ευχαριστιακό αντίδωρο προς τους γεννήτορες μας η προσφορά αυτή αγάπης της Ι. Μητροπόλεως μας, καθώς σε εκείνους χρωστάμε ότι είμαστε και ότι κληρονομήσαμε ως πρόσωπα και μέλη της κοινωνίας.

Προκαλεί όμως θλίψη και λύπη τα.. «περήφανα» αυτά γηρατειά, όπως κατά καιρούς τα αποκαλεί η Πολιτεία, να είναι ξεχασμένα και εγκαταλειμμένα, σε κάποιες περιπτώσεις και από τον οικογενειακό τους περίγυρο, και να πορεύονται στο ταξίδι της ζωής χωρίς ελπίδα και χαρά. Ευχαριστώ όλη τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» της Επαρχίας Σελίνου καθώς ο επαγγελματισμός τους, η φιλοτιμία τους και η αγάπη τους ζεσταίνουν και συντροφεύουν τις δύσκολες και μοναχικές ώρες των παππούδων και των γιαγιάδων μας, παρέχοντας τους παράλληλα και υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, υγιεινής, ως και ότι άλλο αναγκαίο και απαραίτητο, συμβάλλοντας στο να πορεύονται αυτό το ταξίδι της ζωής έχοντας «χριστιανά, ανώδυνα και ανεπαίσχυντα τα τέλη της ζωής», κατέληξε ο Επίσκοπος μας.

 

Ι. Μ. Κισάμου

Διαβάστε ακόμα