Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Ιερά Αγρυπνία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος το βράδυ της Τετάρτης, 1ης Φεβρουαρίου 2017, στην Ι. Μονή Παναγίας «Πάντων Χαρά» με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής της Υπαπαντής του Σωτήρος.
Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Καθηγούμενος της Ι. Μονής και Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, οι Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ και π. Χρυσόστομος Φερεντίνος, οι Αιδέσ. Πρωτ/ροι π. Πέτρος Ρούσσος και π. Αναστάσιος Κουτσούρης, ο Αιδεσ. π. Δημήτριος Στεργιόπουλος και οι Διάκονοι του.
Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την εις Μεγαλόσχημο Μοναχό κουρά του κ. Διονυσίου Γεννηματά δίδοντας του το όνομα Δαμασκηνός τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τις προσωπικότητες των αοιδίμων Κορινθίων Ιεραρχών, του Δαμασκηνού Παπανδρέου του από Κορίνθου Αρχιεπισκόπου και Αντιβασιλέως και του Δαμασκηνού Χατζοπούλου, Κορινθίου στην καταγωγή και πρώην Μητροπολίτη Δημητριάδος και μεγάλου ευεργέτη της Ι. Μητροπόλεως μας.
Μετά το πέρας της βραδινής Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης, αφού ευχήθηκε στον νεόκουρο Μοναχό την επακριβή τήρηση των παρασχεθεισών υπ’ αυτού επαγγελιών, ευχαρίστησε τους γονείς του π. Δαμασκηνού, για το γεγονός ότι με όλη τους την καρδία εμπιστεύτηκαν το παιδί τους στην Εκκλησία, ευχήθηκε στους Πατέρες της Ι. Μονής την πρόοδο και αύξηση της Αδελφότητος και προσευχήθηκε στην Παναγία μας για την υγεία και την φώτιση όλων των παρευρισκομένων.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα