Μια μοναδική ρωσική ταινία με άρωμα Ορθοδοξίας στα Φώτια 2017 της Ι.Μ. Κίτρους (ΦΩΤΟ)

Με την αριστουργηματική ταινία του ρωσικού κινηματογράφου «Το Νησί» (Octrob), του εξαίρετου Μοσχοβίτη σκηνοθέτη Pavel Lungin, που  προβλήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 4 Φεβρουαρίου, στη σοφίτα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Ο Άγιος Φώτιος», συνεχίστηκαν οι  εκδηλώσεις «Φώτια 2017».

Το πολυπληθές κοινό απόλαυσε μια εξαιρετική ταινία που αφηγείται την ιστορία του π. Ανατόλιου, ενός παράξενου μοναχού σ’ ένα νησί του ρωσικού βορρά. Πρόκειται για μια πολυβραβευμένη ταινία που καταγράφει στο σελιλόϊντ την Ορθόδοξη πνευματικότητα.

Καλωσορίζοντας τους φίλους της έβδομης τέχνης, ο διευθυντής του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτης π. Παύλος Ντούρος προλόγισε τη βραβευμένη ταινία «που προβάλλει την ορθοδοξία ως βίωμα ανάστασης» όπως χαρακτηριστικά τόνισε. Τέλος, επεσήμανε ότι στην ταινία φαίνεται το θαύμα της ανάστασης της ανθρώπινης ψυχής με τη χάρη του Θεού.

Οι εκδηλώσεις «Φώτια 2017» συνεχίζονται τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου,  όπου με λαμπρότητα θα εορταστεί  η μνήμη του Αγίου Φωτίου, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως του Μεγάλου. Πιο συγκεκριμένα, στο παρεκκλήσι του Πνευματικού Κέντρου «Ο Άγιος Φώτιος», στις 7 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ο Όρθρος και στη συνέχεια η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 6 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο,  η Παράκλησις.

Ι. Μ. Κίτρους

Διαβάστε ακόμα