Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, ολοκληρώθηκαν οι εόρτιες λατρευτικές και επιστήμονες εκδηλώσεις, τις οποίες διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προς τιμήν της Αγίας Νεομάρτυρος Κυράννης της Οσσαίας, η οποία τιμάται και εορτάζεται από την Αγία μας Εκκλησία την 28η Φεβρουαρίου κ.ε.

Των Ιερών Ακολουθιών που ετελέσθηκαν εις τον περικαλλή Ιερό Ναό της Αγίας Κυράννης Όσσης, προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της καθ’ ημάς Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ευσέβιο Σπουργίτη, τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Αμβρόσιο Πουτούκη, αρκετών Ιερέων και Διακόνων, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη συπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμών κ.κ. Δημήτριος.

Μεταξύ του ευσεβούς εκκλησιάσματος, ξεχωριστή θέση κατείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως της περιοχής, οι οποίοι με περισσή ευλάβεια, προσοχή και υποδειγματική τάξη παρακολουθούσαν τα τελούμενα ενώ στο τέλος τα περισσότερα από αυτά Κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Τον Θείο Λόγο της ημέρας διακόνησε o Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος και Καθηγητής εις την Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης π. Νικόλαος Λουδοβίκος, ο οποίος με τον θεολογικό και φιλοσοφικό του ύφος που τον διακρίνει αναφέρθηκε στην σημασία του Μαρτυρίου ομιλώντας επικαίρος μέσα από την εμπειρία της Εκκλησίας, που σφραγίζει ακριβώς την Ομολογία της Πίστεως μας, επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων ότι η Αγία Κυράννα με την δική της υπομονή και το δικό της μαρτύριο φανερώνει την υπομονή του ίδιου του Θεού που είναι η έκφραση της αγάπης Του για όλους εμάς που μας δέχεται με τα όποια προβλήματα μας και τις όποιες δυσκολίες μας. Ο Θεός περιμένει από εμάς την Μετάνοια μας και την μεταβολή της πορείας μας από την λανθασμένη επιλογή στον σωστό δρόμο προς την αιώνιο ζωή, τον οποίο μας δείχνει χαρακτηριστικά η Αγία Κυράννα.

Προ της Απολύσεως της Προηγιασμένης Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, αφού ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας όλους όσους παρέστησαν αυτές τις ημέρες αυτές στις εκδηλώσεις αγάπης και τιμής προς την Αγία Κυράννα, εκάλεσε τα μικρά παιδιά εις τον Σολέα του Ναού όπου μέσα από τις ερωταπαντήσεις που τα απεύθυνε και την μαιευτική μέθοδο που ακολούθησε, τα ομίλησε για την συντοπίτισσα τους Αγία Κυράννα και το Μαρτύριο που υπέμεινε,  προτρέποντας τα στο τέλος, να δείχνουν συνεχώς Θάρρος και Υπομονή στην ζωή τους και να μην χάνουν ποτέ την Πίστη τους στον Έναν και Αληθινό Θεό.

Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος μετέβη εις την 34η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία που εδρεύει στο Στρατόπεδο «Επιλάρχου Προκοπίδη Θωμά» της περιοχής της Ασσήρου, όπου κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού αυτής, ετέλεσε τον Αγιασμό και απεύθυνε εγκάρδιους πατρικούς λόγους επί τη αναχωρήσει της Ειρηνευτικής Δυνάμεως (ΕΛΔΥΚΟ) στο Κοσσυφοπέδιο.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ι. Μ. Λαγκαδά

Διαβάστε ακόμα