Αγρυπνία προς τιμήν της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας στο Ναύπλιο (ΦΩΤΟ)

Ιερά αγρυπνία προς τιμήν της Τιμίας Εσθήτος της Παναγίας τελέσθηκε στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Συνοικισμό Ναυπλίου την Τετάρτη  17 Μαίου 2017. Η Τιμία  Εσθήτα  της Παναγίας ήρθε  στην πόλη του Ναυπλίου,  προς προσκύνηση στα πλαίσια των εορτασμών της πόλης , με τίτλο Κωνσταντίνεια 2017.

Το ιερό κειμήλιο ήρθε από την Μητρόπολη της Θήρας  και τον ιστορικό ναό   Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου  ,με την άδεια του  Μητροπολίτη  Θήρας, Αμοργού και νήσων  Επιφανίου. Την  Εσθήτα της παναγίας  υποδέχθηκε στην είσοδο της πόλης ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος  ,Ιερείς της Μητροπόλεως και πάρα πολύς  κόσμος.

Η Εσθήτα της Παναγίας θα παραμείνει για προσκύνημα στον ενοριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο συνοικισμό Ναυπλίου έως και την 25 Μαΐου 2017. Καθημερινά θα τελείται θεία λειτουργία και άλλες  ακολουθίες .

Ο Ιστορικός  Ιερός Ναός του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου βρίσκετε  στο Καστέλι Εμπορείου Θήρας  και αποτελεί κτίσμα του 16ου αιώνος , εγκαινιάστηκε στις 30 Αυγούστου του 1662 επί Αρχιεπισκόπου Σαντορίνης Παρθενίου. Προϊστάμενος στον Ιερό ναό είναι ο γενικός  αρχιερατικός της  Μητροπόλεως Θήρας π. Νικόλαος Σιγάλας.

 

Eυάγγελος Μπουγιώτης

Διαβάστε ακόμα