Εκδήλωση για τον Πανάγιο Τάφο στην Ι. Μ. Ηλείας (ΦΩΤΟ)

Μέσα στην Αναστάσιμη και χαροποιό Πασχαλινή περίοδο, η οποία εγγίζει προς το τέλος της, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαΐου ε.έ.,  στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  κ.κ. Γερμανού, ομιλία με το επίκαιρο θέμα: «Η Αποκάλυψη του Παναγίου Τάφου και η Ιστορική αλήθεια του Θαύματος του Αγίου Φωτός».  Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιότατος π. Γεώργιος Χαρδαβέλλας Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Γαστούνης, Καθηγητής Θεολόγος.

Τον εκλεκτό ομιλητή παρουσίασε στο πολυπληθές ακροατήριο ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Νικόλαος Κατσηδήμας, ο οποίος μαζί με τις θερμές του ευχαριστίες για την ευγενική του ανταπόκριση στο Ενοριακό αυτό κάλεσμα τόνισε χαρακτηριστικά τα εξής: «Απόψε ο π. Γεώργιος χάρις την  πολύχρονη προσκυνηματική εμπειρία του και την πνευματική του σχέση με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Αγιοταφική Αδελφότητα,  θα μας ταξιδέψει…, Εκεί που ο Ουρανός χαμηλώνει. Εκεί που ο Ουρανός ενώνεται με τη Γη. Εκεί που η Σιωπή χτυπάει μέσα στην ψυχή, την ανακουφίζει και την γιατρεύει. Εκεί που κάτι σ᾿ ακουμπάει, Εκεί που ο Ουρανός σ᾿ αγγίζει και γίνεται η μεγάλη συνάντηση Θεού και ανθρώπου που είναι μυστική, προσωπική, αγαπητική, χαριτόβρυτη. Εκεί που νιώθεις ότι θα Τον συναντήσεις. Εκεί που θα νιώσεις σίγουρα την Χάρη Του και αφήνεσαι.Εκεί, στο Κέντρο της Γης, κοντά στον Αιώνιο Μαγνήτη! Εκεί στον Πανάγιο Τόπο που όποιος τον επισκεφτεί ως ερευνητής, ως επισκέπτης, ως πιστός ή ως άπιστος θα αναφωνήσει ότι ο Τάφος Του πραγματικά είναι… Ζωντανός!!».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, μεταφέροντας τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, συγχαίροντας  παράλληλα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον ομιλητή για την επίκαιρη και εποικοδομητική  αυτή εκδήλωση.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο προσκεκλημένος ομιλητής  π. Γεώργιος Χαρδαβέλλας, με την διακατέχουσα αυτόν γλαφυρότητα και ευχέρεια του λόγου, καθώς επίσης με την αμεσότητα επικοινωνίας με το ακροατήριο αλλά και μέσα από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από το προσωπικό του αρχείο, παρουσίασε επί μακρόν και λεπτομερώς τις πρόσφατες εργασίες του Παναγίου Τάφου ο οποίος είναι Ζωντανός! και εκπέμπει το μήνυμα της Ανάστασης και της Ελπίδας, καθώς επίσης και την αναστήλωση του Ιερού Κουβουκλίου, το οποίο αποτελεί  πολύτιμη παρακαταθήκη για την ενότητα όλων των λαών και κορυφαίο σύμβολο της Χριστιανικής Πίστης!

Στο τελευταίο  μέρος της θαυμαστής κατά κοινή ομολογία ομιλίας του, έκανε εκτενή ιστορική αναδρομή στο «Θαύμα του Αγίου Φωτός», αντικρούοντας περίτρανα τις πρόσφατες λοιδορίες και τα  χλευάσματα  Πολιτικών μας εκπροσώπων…, αποδεικνύοντας με επιχειρήματα ότι το Άγιο Φως δεν είναι παγανιστικό έθιμο…, ούτε φωτιά…, αλλά είναι Φως Χριστού!, που εκπηγάζει κατά θαυμαστό  τρόπο από τον Πανάγιο Τάφο το Μεγάλο Σάββατο και το οποίο: «Φωτίζει και αγιάζει πάντα άνθρωπον ερχόμενον εις τον κόσμον», είναι  δε η Χαρά της Αναστάσεως του Χριστού, η Δόξα της Εκκλησίας μας και η Ευλογία των  ευλαβών Χριστιανών μας.

Την Ενοριακή αυτή εκδήλωση η οποία γνώρισε για μία ακόμη φορά εξαιρετική επιτυχία τίμησαν με την ευγενική  παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας π. Ηλίας Παπαγγελής, οι Αιδ. π. Αναστάσιος Κολοβός, π. Γεώργιος Τούμπας, π. Παναγιώτης Κλουκίνας, π. Απόστολος Γκολφίνος και π. Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης, ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Διονύσιος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Εταιρίας Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού Ηλείας κ. Ζώης Υφαντής, η Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πύργου κ. Τζένη Τσεπενέκα και πλήθος ευλαβών Χριστιανών μας.

Εκ του Ιερού Ναού
Διαβάστε ακόμα