Αγιασμός σε σχολεία από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος (ΦΩΤΟ)

Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 το πρωί, με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2017-2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, τέλεσε τον καθιερωμένο Αγιασμό για την αρχή των μαθημάτων σε Σχολεία της Βορείου Ευβοίας και ειδικότερα της Επαρχίας Ιστιαίας, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.
Καταρχήν, μετέβη στο Γυμνάσιο Ωρεών, όπου προεξήρχε στον Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, με την συμμετοχή και του Ιεροκήρυκος Αρχιμ. Δαμασκηνού Μάκρα και του Εφημερίου της Ενορίας π. Κωνσταντίνου Χρήστου και ευχήθηκε ανάλογα στους μαθητές και τους δασκάλους τους.
Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Νικόλαος Θηβαίος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του. 
Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Δημοτικό Σχολείο Πευκίου, όπου προεξήρχε στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά και της νέας σχολικής αίθουσας του Σχολείου, το οποίο από τριθέσιο αναβαθμίστηκε σε πενταθέσιο, με την συμμετοχή Κληρικών της Επαρχίας και την παρουσία της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου.
Ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε θερμές ευχές σε όλους μαθητές για μια γόνιμη σχολική χρονιά.
I. M. Χαλκίδος
Διαβάστε ακόμα