Αρχιερατικός εσπερινός και λιτανεία του Αγ. Βησσαρίωνα στην Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ)

Με τη λιτάνευση της ιεράς Εικόνος και της Τιμίας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνα, δια των οδών Βλαχάβα και Τρικάλων, κορυφώθηκαν σήμερα παραμονή της εορτής του Πολιούχου μας οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Καλαμπάκα.

Η λιτάνευση ξεκίνησε από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού του Αγίου, κατά τον όποιον χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών και Μετεώρων κ. Μάξιμος.

Στην κεντρική πλατεία της Καλαμπάκας, Ρήγα Φερραίου, ευλογήθηκε η Αρτοκλασία και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. Μάξιμο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Μάξιμος μίλησε για τον βίο του Αγίου Βησσαρίωνα. Τόνισε στον λόγο του ότι ο άνθρωπος γεννιέται με χαρίσματα, αλλά τα πάθη δεν τον αφήνουν κάποιες φορές να ευδοκιμήσουν, κι εκεί χρειάζεται ένας πνευματικός ηγέτης, για να τους καθοδηγεί σωστά.

Σημείωσε επίσης ότι σήμερα έχουμε ανάγκη από αρχιερείς και επισκόπους που να είναι «ζυμωμένοι» με την καλογερική, και κατέληξε ευχόμενος να είναι ο Αρχιμ. Νήφων Καψάλης ο διάδοχος του κυρού Σεραφείμ στον επισκοπικό θρόνο της Μητρόπολης Σταγών και Μετεώρων.

Κατόπιν, δια της οδού Κονδύλη και Βλαχάβα έγινε η επιστροφή στον Ιερόν Ναό για την Απόλυση.

Στη λιτανεία συμμετείχε επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στρατονικείας κ. Στέφανος, ο Κλήρος, οι Αρχές του Νομού και της Πόλης μας, άγημα της Σ.Μ.Υ. και η Μπάντα του Δήμου Καλαμπάκας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής ο ευσεβής λαός της πόλης και της περιφερείας κ.ά.

tameteora.gr

Διαβάστε ακόμα