Η εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Ι. Μ. Κορίνθου (ΦΩΤΟ)

Με την δέουσα Εκκλησιαστική τάξη και με μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε κι᾿ εφέτος ο εορτασμός της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού στην Ι. Μητρόπολή μας.

Συγκεκριμένα την παραμονή της εορτής Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε τον Μέγα Εσπερινό στο πανηγυρίζον Ι. Ησυχ. Τιμίου Σταυρού Μαψού, πλαισιούμενος από τον Παν/το Αρχιμ. π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Παναγία «Η Πάντων Χαρά», τους Αιδεσ. Πρω/τερους π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, π. Πρόδρομο Κολτουκτσόγλου, εκ της Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς, π. Δημήτριο Ζούζια και τους Διακόνους του.

Από νωρίς είχαν συρρεύσει στο Ι. Ησυχαστήριο πλήθος ευσεβών Χριστιανών από όλη την Κορινθία μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου κ. Χρήστος Χασικίδης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Απόστολος Παπαφωτίου και κ. Γεώργιος Πετρίτσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κων/νος Παρτσινέβελος.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος αναφερόμενος στον Τίμιο Σταυρό, ως σύμβολο δύναμης και στήριξης κάθε πιστού και ως καύχημα των Ορθοδόξων. Τόνισε με έμφαση ότι ο Τίμιος Σταυρός είναι πάντοτε αυτός που καθοδήγει τον κάθε πιστό στον δρόμο προς την «Βασιλεία των ουρανων».

Λίγο πριν την απόλυση ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος ευχήθηκε στην Ηγουμένη του Ι. Ησυχ. Γερόντισσα Μεθοδία, στην Ι. Αδελφότητα και στους ευσεβείς Χριστιανούς, όπως ο Τίμιος Σταυρός τους φωτίζει και τους ενδυναμώνει καθ’ όλη την διάρκεια του βίου τους.

Την επομένη το πρωί, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας μετέβη στην Ι. Μονή Αγίου Βλασίου Άνω Τρικάλων, πλαισιωμένος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τον Αιδεσ. π. Δημήτριο Σουσούνη, για να τελέσει την πανηγυρική Θ. Λειτουργία.

Στο και εκεί πολυπληθές Εκκλησίασμα, υπό την παρουσία του Δημάρχου Ξυλοκάστρου κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας μίλησε για την δύναμη του Τιμίου και ζωοποιού Σταυρού και πως Αυτός την μεταδίδει σε κάθε πιστό, ώστε να πορεύεται νικητής στο διάβα της ζωής του. Επεσήμανε, ότι Ανάσταση χωρίς Σταυρό δεν υφίσταται, ενώ προέτρεψε παράλληλα τους πιστούς να αγωνίζονται με θέρμη ψυχής προσφέροντας θυσιαστικά την αγάπη τους προς τους συνανθρώπους τους, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να κατακτήσουν τον Παράδεισο. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στην Ηγουμένη της Ι. Μονης Γερόντισσα Φιλοθέη, στην Ι. Αδελφότητα, καθώς και σ’ όλους τους παρισταμένους ο Σταυρός του Κυρίου μας να τους σκέπει και να τους φρουρεί πάντοτε.

Τόσο το εσπέρας της παραμονής όσο και ανήμερα, μετά το πέρας των Ι. Ακολουθιών, παρετέθη στους πιστούς, υπό των ως άνω Μοναστικών Αδελφοτήτων, Μοναστηριακή τράπεζα με τα δέοντα εδέσματα λόγω του νηστίσιμου χαρακτήρος της ημέρας.

Διαβάστε ακόμα