Η πρώτη Θ. Λειτουργία του Μητροπολίτη Σταγών στην Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ)

Καλαμπάκα: Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε σήμερα η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου στη Μητρόπολή του και συγκεκριμένα στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βησσαρίωνα Καλαμπάκας.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου, Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Κηφισίας κ.  Κυρίλλου, Ιωαννίνων κ. Μαξίμου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, ενώ συμπροσευχόμενος παρέστη ο Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος ευχαρίστησε στην ομιλία του όλους τους Αρχιερείς για την τίμη που του έκαναν να συλλειτουργήσουν μαζί του. Στη συνέχεια, ευχαρίστησε το λαό της Καλαμπάκας για τη θερμή υποδοχή, τονίζοντας ότι πλέον θα είναι η οικογένειά του .

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει φανερά συγκινημένος όλους όσους ταξίδεψαν από την Καλαμάτα, τη γενέτειρά του, για να τον τιμήσουν σε αυτή την ξεχωριστή στιγμή.

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα