Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στον Ι. Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (ΦΩΤΟ)

Στην Κόρινθο και στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος λειτούργησε χθες Κυριακή, 5 Νοεμβρίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος.

Τον σεπτό Ποιμενάρχη πλαισίωσαν οι Εφημέριοι του Ι. Ναού, Πανοσ. Αρχιμ. π. Ιωακείμ Βασιλάκος, και π. Αρκάδιος Ραζνύ,καθώς και οι Διάκονοι του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Στο κήρυγμα του ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέλυσετην Ευαγγελική Περικοπή, την αναφερόμενη στην Παραβολή του Πλουσίου και του Φτωχού Λαζάρου.Επεσήμανε δε, ότι οι Χριστιανοί οφείλουν να ακούουν τον λόγο του Θεού σε τακτά χρονικά διαστήματα και να εντρυφούν σε αυτόν, απολαμβάνοντας τα αδιαμφισβήτητα πνευματικά οφέλη του. Επιδιώκοντας ναακούουν τα κηρύγματα του Επισκόπου τους και των Ιερέων τους και κατανοώντας δια μέσου αυτών την Αγία Γραφή,προσευχόμενοι εδραιώνουντην πίστη τους, και η ζωή τους γεμίζει από τον Κύριο μας Ιησού Χριστόμε αποτέλεσμα την πνευματική λύτρωση και την εξασφάλιση του ποθητού Παραδείσου.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας,σε πολύ θερμό κλίμα, απόλαυσε την επικοινωνία με τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας,ευχόμενος εγκάρδια προς αυτά και τους οικείους τους κάθε πρόοδο και κάθε καλό παρά του Αγίου Θεού.

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα