Οι Πολύτεκνοι του Πύργου τίμησαν τους προστάτες τους (ΦΩΤΟ)

Η πρώτη Κυριακή του  Νοεμβρίου ως γνωστόν, είναι αφιερωμένη αφιερωμένη στην Πολύτεκνη Οικογένεια,  η οποία είναι ο στυλοβάτης του Έθνους μας και απαιτεί ένα καλύτερο μέλλον γα τα παιδιά της. Η  Ελληνική μας Πολιτεία, θα πρέπει να συνδράμει και όχι να βάζει τεκμήρια στα παιδιά, διότι τα παιδιά δεν είναι τεκμήριο, αλλά σημείο δυνάμεως του Έθνους μας.
 
Με την ευκαιρία αυτή ο Σύλλογος Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων, την παρελθούσα Κυριακή 5 Νοεμβρίου,  τίμησε την Ιερή Μνήμη των προστατών του Τερεντίου,  Νεονίλλης και των τέκνων αυτών, Σαρβήλου, Νιτά, Ιέρακος, Θεοδούλου, Φωτίου, Βήλης και Ευνίκης, οι οποίοι  ήταν μια πραγματική «κατ᾿ οἶκον ἐκκλησία».
 
Οικογένεια αληθινά Χριστιανική, με μία ψυχή, με μια καρδιά και το ίδιο φρόνημα. Όταν άρχισε ο διωγμός κατά των Χριστιανών, ειδοποίησαν τους δύο συζύγους ότι κινδυνεύουν να συλληφθούν. Τότε ο Τερέντιος και η Νεονίλλη αναρωτήθηκαν μήπως έπρεπε να φύγουν μακριά, προκειμένου να προστατέψουν τα παιδιά τους, ή να μείνουν και να περιμένουν με γενναιότητα οποιοδήποτε μαρτύριο; Οι πέντε γιοι και οι δύο θυγατέρες τους έδωσαν αποφασιστική απάντηση. Γιατί να φύγουν; Ο διωγμός είχε εξαπλωθεί παντού. Έπειτα, η αναχώρησή τους θα ενέσπειρε τον πανικό στους εκεί Χριστιανούς. Και το σπουδαιότερο, η Εκκλησία δεν ενισχύεται από φυγάδες, αλλά από μάρτυρες και αθλητές. Έτσι, όλη η οικογένεια αποφάσισε να μείνει σταθερή στην απόφαση της. Και όλοι μαζί, αφού ομολόγησαν το Χριστό, μετά από πολλά και σκληρά βασανιστήρια πέθαναν με αποκεφαλισμό…

Στην Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασιών, η οποία τελέσθηκε εις τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, συμμετείχαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαργαρίτα Ηλιοπούλου, με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς επίσης και Πολύτεκνες Οικογένειες που ήλθαν να τιμήσουν τους προστάτες τους Αγίους  Τερέντιον και Νεονίλλαν, προκειμένου να αντλήσουν δύναμη από τους στεφανηφόρους καλλιμάρτυρας του Χριστού, οι οποίοι  αποτελούν πρότυπο των Πολυτέκνων Οικογενειών της Ελλάδος.
 
Ομιλητής ήταν ο  κ. Νικόλαος Παπαδημητρίου μέλος του ως άνω Συλλόγου, Καθηγητής Θεολόγος και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ηλείας-Ολυμπίας «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ», ο οποίος ανέπτυξε  με σαφήνεια και γλαφυρότητα το θέμα: “ΓΑΜΟΣ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΙΑ” καταλήγοντας χαρακτηριστικά ως εξής: 
«Όλοι μας νομίζω έχουμε διαπιστώσει ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται. Το διαλαλούν και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα καθημερινά. Δημοσιεύονται και νούμερα από στατιστικές που επιβεβαιώνουν ότι τα τελευταία χρόνια, οι γεννήσεις έχουν μειωθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με τους Θανάτους. Έρευνα που διεξήχθη από το Εργαστήριο Δημογραφικών και Κοινωνικών Αναλύσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Βύρωνα Κοτζαμάνη, καταλήγει σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα για την εξέλιξη του μεγέθους και της ηλικιακής σύστασης του πληθυσμού της Ελλάδος που δείχνει ότι πληθυσμός της εξακολουθεί να γερνάει …. Τι σημαίνει αυτό για την πατρίδα μας, την οικονομία της, το παραγωγικό της δυναμικό, το ασφαλιστικό της σύστημα και την κοινωνική της συνοχή; Γιατί τα νέα ζευγάρια σήμερα αποφεύγουν να κάνουν παιδιά; Ποιες συνέπειες θα έχει μια μακρόχρονη και μεγάλη ελάττωση του πληθυσμού της πατρίδας μας; Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αφήνει πίσω της η λεγόμενη «κρίση», είναι το δημογραφικό. Η κάθε κυβέρνηση, λοιπόν, θα έπρεπε να στέκεται σαν φιλόστοργη μητέρα για τις πολύτεκνες οικογένειες, και όχι να βρίσκεται απέναντί τους σαν τη χειρότερη μητριά….  πεποίθατε επ άρχοντας, επί υιούς Ανθρώπων οις ουκ έστι σωτηρία…«Μη φοβάσθε! Και μην πτοείσθε! Εί ο Θεός μεθ’ υμών; ουδείς καθ’ υμών». Με τις ευχές και τις πρεσβείες όλων των Αγίων Γονέων της Εκκλησίας μας, και ιδιαιτέρως των προστατών μας Αγίων, Τερεντίου και Νεονίλλης, ας ανοίγουμε σωστά τις αγκαλιές μας εμείς για τα παιδιά μας, δίνοντάς τους αγάπη, αυτή τα τρέφει και αυτή τα σώζει. Και αυτό θα γίνεται πραγματικότητα, μόνο όταν εμείς αγωνιζόμαστε σταθερά να ζούμε μέσα στην Αγκαλιά του Θεού, στην Εκκλησία Του!».
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε δεξίωση στο Ενοριακό κέντρο του Ναού, προς τιμή των Πολυτέκνων Οικογενειών, όπου μεταξύ των άλλων παρακάθισαν ο Βουλευτής Ηλείας κ. Ιωάννης Κουτσούκος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, η εκπρόσωπος του Διοικητή της ΣΕΤΤΗΛ κ. Ευγενία χριστοπούλου, ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου κ. Κώστας Κασταριώτης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας κ. Σωτήριος Παπασωτηρίου και ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ» κ. Αθανάσιος Δασκόπουλος.
Ι. Μ. Ηλείας
Διαβάστε ακόμα