Αρχιερατικός Εσπερινός του Προστάτη των Ναυτικών στη Χίο (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Προστάτη των Ναυτικών μας Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βροντάδου.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος, πλαισιούμενος από κληρικούς  της Ιεράς Μητροπόλεως.Στους πολυπληθείς πιστούς, που είχαν υπερπληρώσει τον Ιερό Ναό για να καταθέσουν την προσευχή τους  προς τον τιμώμενο Άγιο, ιδιαίτερα για τους συγγενείς  τους ναυτικούς, μίλησε με λόγια βγαλμένα από τη ψυχή και την καρδιά του ο Σεβασμιώτατος κ Μάρκος. Ως Ποιμενάρχης της κατ’ εξοχήν ναυτομάννας Επαρχίας, αλλά και ως υιός Ναυτικού, φανερά συγκινημένος, αναφέρθηκε στη διαχρονική σημασία και την προσφορά της Εμπορικής Ναυτιλίας στην Πατρίδα μας. Ως έκφραση της ευγνωμοσύνης αλλά και της τιμής στη μνήμη των Προγόνων μας ναυτικών, ο Σεβασμιώτατος ανακοίνωσε ότι η Ιερά Μητρόπολις αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα συνδράμουν οικονομικά, με ένα σεβαστό ποσό, την Εκπαιδευτική επίσκεψη των τελειοφοίτων Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Χίου.

Να σημειώσουμε τέλος, ότι μεταξύ των ευσεβών Χριστιανών, οι οποίοι παρέστησαν στον Αρχιερατικό Εσπερινό  και τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Νικολάου, διακρίναμε τον Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΝ, Ναύαρχο ε.α. κ. Χρηστίδη, καθώς και τον Στρατιωτικό Διοικητή της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχο κ. Δ. Κωνσταντάκο.

Ι. Μ. Χίου

Διαβάστε ακόμα