Ο Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στην Ι. Μητρόπολη Καστορίας (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, στην Ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού που τελέσθηκε επί τη ιερά μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής της αθληφόρου.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον Ναό της πολιούχου του Άργους Ορεστικού για να τιμήσει την μνήμη της και να της καταθέσει τα αιτήματά του.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του αναφέρθηκε στην Αγία Παρασκευή, η οποία είχε πίστη στο όνομα του Ιησού Χριστού και έζησε φρικτά μαρτύρια.

Αυτή η πίστη χρειάζεται και σήμερα στην εποχή μας και ιδιαίτερα στην πατρίδα μας, που βιώνει τόσες δοκιμασίες. Κι αυτή η πίστη θα φέρει την παρηγορία, την παράκληση και την ελπίδα, για να προσπεράσουμε τα εμπόδια και τα πολλά προβλήματα.

Και κατέληξε λέγοντας πως αυτό που μάς λέγει απόψε η Αγία Παρασκευή είναι το παρακαλείσθε. Παρηγορηθείτε, γιατί υπάρχει ελπίδα που είναι ο Χριστός. Μόνο ο Χριστός, που δεν είναι τιμωρός, αλλά είναι ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης, θα φέρει την ελπίδα και το άπειρο έλεός Του θα βοηθήσει και θα παρηγορήσει τον κάθε αναγκεμένο άνθρωπο.

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Βασιλειάδος, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

Ι. Μ. Καστορίας

Διαβάστε ακόμα