Αρχιερατικός Εσπερινός του Νεομ. Δημητρίου στο Μερκοβούνι Τρίπολης

Με λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων τελέσθηκε απόψε, Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Κυριακής των Μυροφόρων, αλλά και της εορτής του Αγίου Νεομάρτυρος Δημητρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μερκοβουνίου Τρίπολης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος υποδέχθηκε την Τιμία και Μυροβλύζουσα Κάρα του Αγίου, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, όπου και φυλάσσεται.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μαντινείας χοροστάτησε στον Εσπερινό, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Τρίπολης.

Ο Μητροπολίτης στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στους εορτάζοντες Αγίους, τον Άγιο Ιωσήφ τον από Αριμαθαίας, τον Άγιο Νικόδημο και τις Μυροφόρες Γυναίκες, χαρακτηρίζοντάς τους ως τολμηρούς Αγίους, διότι δεν δείλιασαν να ζητήσουν το Σώμα του Ιησού από τον Πιλάτο για να το κηδεύσουν. Συνάμα, τολμηρό χαρακτήρισε και τον εορτάζοντα Άγιο Νεομάρτυρα Δημήτριο, διότι κι αυτός δεν δείλιασε να ομολογήσει την πίστη του στον Χριστό μπροστά στον Τούρκο δικαστή και να μαρτυρήσει για αυτήν.

“Ποια συμπεριφορά έχουμε εμείς σήμερα έναντι του Χριστού; Αρνούμαστε την πίστη μας, ακόμα και σήμερα στις δύσκολες μέρες που περνάμε με την πανδημία. Δεν μετανοούμε και δεν ζητάμε το έλεος στο Χριστό για να μας απαλλάξει από την παγκόσμια αυτή συμφορά του κορονοϊού”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Στην Ακολουθία παρέστη και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Διαβάστε ακόμα