Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Άρτης Καλλινίκου

Άρτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκαν σήμερα, Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022, τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλινίκου στον Ιερό Ναό Αγίου Μαξίμου του Γραικού στην Άρτα.

Κατά την Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ενώ κατά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προέστη ο εορτάζων Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, συλλειτουργούντος των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Σταγών κ. Θεοκλήτου. Συμπροσευχόμενος εκ του Ιερού Βήματος παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

Το θείο λόγο κύρηξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, κάνοντας αναφορά στον εορτάζοντα Άγιο, τονίζοντας πως ο Άγιος Καλλίνικος έδειξε με τον βίο του εμπιστοσύνη, ενότητα, υπακοή στην Εκκλησία, πνεύμα αγάπης, ταπείνωσης και διακονία προς τον συνάνθρωπο”. Συνάμα, ανέφερε πως κι εμείς οφείλουμε να παραδειγματιστούμε από την στάση του Αγίου για να καταφέρουμε να γίνουμε Ουρανοπολίτες. Τέλος, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του εορτάζοντος Μητροπολίτη κ. Καλλινίκου, ο οποίος διακρίνεται με τα χαρίσματα της υπακοής, της ταπεινώσεως και της αγάπης για το ποίμνιό του, ενώ τον ευχαρίστησε εκ μέρους των Αρχιερέων για την φιλοξενία του και του ευχήθηκε έτη πολλά κι ευλογημένα.

Ακολούθως, τελέσθηκε Χειροθεσία Αναγνώστη του κ. Παναγιώτη Ρέντζου, Ιεροψάλτη του ενοριακού Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως ο Μητροπολίτης Άρτης ευχαρίστησε αδελφικώς τους παρισταμένους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στα ονομαστήριά του, αλλά και το ποίμνιο του αιτούμενος τις προσευχές τους για την διακονία του.

Πιστοί προσήλθαν προκειμένου να συμμετάσχουν στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, να προσκυνήσουν απότμημα Ιερού Λειψάνου του εορτάζοντος Αγίου, αλλά και να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη του.

Διαβάστε ακόμα