Η νήσος Χίος καυχάσθω ότι εξήνθισεν…η ένδοξος Μαρκέλλα

Στον δρόμον, τον οποίον ως έλαφος διέδραμεν η Παρθενομάρτυς Αγία Μαρκέλλα και στους βράχους, που εφοίνισεν με το άλικον αίμα της ευρέθη την 21ην και την 22αν Ιουλίου ο πιστός λαός εκ της Χίου και αλλαχού, γιά να τιμήσει την θαυματουργόν Χιοπολίτιδα, που σε χρόνους ορθολογισμού αποδεικνύει τα υπέρ λόγον θαυμάσια της Τρισηλίου Θεότητος.

Οι ιερές ακολουθίες ετελέσθησαν με την συμμετοχή των Σεβ. Μητροπολιτών Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου, ενώ έψαλλε ο Χορός Ιεροψαλτών ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ υπό τον Πρωτοψάλτην κ. Βασίλειον Χαμέτην.

Την Διακονίαν του Λόγου ανέλαβαν κατά τον Μ. Εσπερινόν ο Προιστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αρχιμ. Αλέξιος Κουρτέσης και κατά την Θ. Λειτουργίαν ο Σεβ. Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος.

Μετά το πέρας της λιτανείας ο Σεβ. Χίου επέδωσε χρηματικά ποσά σε όλους τους μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Βολισσού και αναμνηστικά στους χορηγούς της κατασκηνώσεως της Ι. Μητροπόλεως ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Στον παγχιακόν εορτασμόν προσευχήθηκαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτου κ. Παναγιώτης Μηταράκης, εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και δικαστικών αρχών της Χίου και πολυάριθμον πλήθος πιστών.

Η ευχή όλων η Αγία να σκεπάζει τους Χίους όπου της γης και να πρεσβεύει για την σωτηρίαν των ψυχών όλων των ανθρώπων.

Διαβάστε ακόμα