Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Σπάρτης στην Τρίπολη

Του Επαμεινώνδα Μανδρώνη

Βραδινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε απόψε, Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Τρίπολης.

Την Ακολουθία τέλεσε ο Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας, Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού και Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιουστίνο Τσαγκούρη.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στις πολλές ευλογίες που έχει χαρίσει ο Θεός στον άνθρωπο, και συγκεκριμένα στην αγάπη και τη μετάνοια. “Η αγάπη του Θεού φαίνεται από το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, όπου ο Θεός μας δείχνει την αγάπη του με την προσφορά σε μας του ίδιου του εαυτού του”, σημείωσε. “Το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας είναι ένα μεγάλο δυσπερίγραπτο θαύμα -κατά τους Πατέρες της Εκκλησίας – διότι λαμβάνουμε και γευόμαστε τον ίδιο τον Χριστό”, τόνισε χαρακτηριστικά. Συνάμα, παρότρυνε το εκκλησίασμα να είναι πάντοτε καταλλήλως προετοιμασμένο και να προσέρχεται τακτικά να κοινωνεί του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Κλείνοντας, ευχήθηκε σε όλους καλό υπόλοιπο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και όλοι μαζί να γιορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου μας.

Συμπροσευχόμενοι παρέστησαν Ιερείς της Μητροπόλεως, αλλά και πλήθος πιστών που έφτασε στον ως άνω Ιερό Ναό για να συμμετάσχει στην Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.

Να σημειωθεί, ότι κατά την Ακολουθία παρέστη ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανδρώνης Κωνσταντίνος.

Διαβάστε ακόμα