Πολυαρχιερατικός Εσπερινός στο “Βήμα του Γαλλίωνος” (ΦΩΤΟ)

Αρχαία Κόρινθος – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με τον καθιερωμένο Πολυαρχιερατικό Εσπερινό στο “Βήμα του Γαλλίωνος”, στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου, περατώθηκαν απόψε οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο της Κορίνθου Απόστολο Παύλο.

Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ταμασού κ. Ησαΐα, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Κορίνθου κ. Διονυσίου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Ωλένης κ. Αθανασίου και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανιερότατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαϊας, αναφερόμενος στη σημαντικότερες πτυχές του βίου και της δράσεως του Πρωτοκορυφαίου Αποστόλου.

Να σημειωθεί, ότι η Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε στο ίδιο σημείο όπου οδηγήθηκε ο Απόστολος Παύλος για να απολογηθεί στο Ρωμαίο της Αχαΐας Γαλλίωνα, διότι κήρυττε Ιησούν Χριστόν και την Ορθόδοξη Χριστιανική Αλήθεια.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Κορίνθου ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά όλους τους Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, καθώς επίσης και όλους όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση, αλλά και τους χιλιάδες πιστών που συμμετείχαν στην Πανήγυρη.

 

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα