Κυριακή των Μυροφόρων στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας

Με αναστάσιμη λαμπρότητα εορτάστηκε η Κυριακή των Μυροφόρων 12 Μαϊου 2019 στην Ιερά Σεβασμία Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κύμη όπου μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και ιερούργησε στην Θεία Λειτουργία συλλειτουργούντων του: Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Νικόδημου Πόγκα του Γέροντος και Πνευματικού της Ιεράς Μονής και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής ο οποίος εόρτασε και τα ονομαστήριά του αφού έλαβε το όνομα Νικόδημος προς τιμήν του Αγίου Μυροφόρου Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού του Χριστού την συμμετοχή του πρεσβυτέρου Ίγορ Ιωάννου Ζιρόγιεβιτς των διακόνου Στυλιανού Πεταχτή και Αντωνίου Αγγελόπουλου.

Προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν πολλοί ευσεβείς χριστιανοί και πολλά πνευματικά τέκνα του π.Νικοδήμου οι οποίοι κοινώνησαν και των Αχράντων Μυστηρίων ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το θείο λόγο, εκ της ευαγγελικής περικοπής αναφερόμενος στους δύο κρυφούς μαθητες τον Νικόδημο και Ιωσήφ απο Αριμαθείας που επιμελήθηκαν της ταφής του Ιησού Χριστού αλλα και των Μυροφόρων Γυναικών.

Παράλληλα ευχήθηκε εγκάρδια στον εορτάζοντα π. Νικόδημο Γέροντα και Πνευματικό της Ιεράς Μονής όπου υπηρετεί το σώμα της εκκλησίας του Χριστού δια της Θείας Ευχαριστίας της Εξομολογήσεως και του Θείου Λόγου.

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του και ο π. Νικόδημος προς τον Σεβασμιώτατο για την ευγνωμοσύνη και σεβασμό προς το πρόσωπο του αλλα και την λειτουργική παρουσία του στο ιερό θυσιαστήριο παρέχοντας την ευλογία του στους πιστούς.

Εις το αναλόγιο της ιεράς μονής έψαλαν μελωδικά και κατανυκτικά ο χορός των μοναζουσών της ιεράς μονής.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης

Διαβάστε ακόμα