Τιμήθηκε η Εθνική Αντίσταση στην Αγία Μαρίνα Ηλιουπόλεως

Την 26η Νοέμβριου 2919, ημέρα που ακούγεται πρώτη φορά κάθε χρόνο στους ναούς το κοντάκιο ” Ἡ Παρθένος σήμερον, τὸν προαιώνιον Λόγον, ἐν Σπηλαίῳ ἔρχεται, ἀποτεκεῖν ἀποῤῥήτως…”, ο ναός της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως  διακοσμήθηκε χριστουγεννιάτικα εσωτερικά και εξωτερικά.

Η μεγαλοπρεπής φάτνη, μπροστά στο καμπαναριό, θα υποδεχτεί τα εκατοντάδες μικρά παιδιά της ενορίας και όχι μόνο, για να γνωρίσουν με εικόνα το μυστήριο της αγάπης του Θεού για τον άνθρωπο. Ακόμα μια φάτνη με εικονογραφικό βάθος την φυγή στην Αίγυπτο θα υποδέχεται τους πιστούς στην είσοδο του ναού. Φωταγωγήθηκαν λοιπόν φάτνη, καράβι και δέντρα μέσα και έξω από το ναό με την ελπίδα ότι δεν θα έρθουν και εφέτος οι απολίτιστοι και συμπλεγματικοί βάνδαλοι. Τα δύο τελευταία χρόνια με ιδιαίτερο μίσος αντίχριστες δυνάμεις βεβηλώσαν το ιερό σύμβολο, παραβιάζοντας το ιδιωτικό του χώρου, αλλά και κάθε αρχή νομιμότητας και δημοκρατικής έκφρασης, ενεργώντας κρυφίως στο σκοτάδι τις παράνομες πράξεις του.

Την προηγουμένη, 25η Νοεμβρίου, εόρτασε το εντός τις ενορίας ναΰδριο της Αγίας Αικατερίνης. Ο εσπερινός της εορτής, η αρτοκλασία και η λιτανεία της ιεράς εικόνας τελέσθηκαν την παραμονή από τον Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Φυλακτό. Την κυριώνυμο ημέρα έγιναν ο όρθρος και η Θεία Λειτουργία από τον πρωτοπρεσβύτερο Λάμπρο Ξεσφύγγη. Μετά το πέρας έγινε και αρτοκλασία.

Η ημέρα αυτή έχει οριστεί από το κράτος μας ως ημέρα τιμής της Εθνικής Αντίστασης. Για τον λόγο αυτό ο πρόεδρος του εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού μας Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου ανέπεμψε δέηση ευχαριστήριο προς τον Θεό. Ταυτόχρονα, για την ανάπαυση των ψυχών τους, μνημόνευσε όσους αντιστάθηκαν στην εισβολή και όσους εργάστηκαν κατά της κατοχής, αλλά και της προσπάθειας απολυταρχικής επιβολής στην πατρίδα μας. 

Την προπροηγούμενη, Κυριακή 24 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη αιμοδοσία του ναού μας, στην οποία προσήλθαν 50 και έδωσαν αίμα 43. Η οργάνωση των δύο κατ’ έτος αιμοδοσιών γίνονται με την ευθύνη του πρωτοπρεσβυτέρου Λάμπρου Ξεσφύγγη και του Συμβουλίου αιμοδοσίας. Ήδη σχεδιάζεται ο προγραμματισμός και τρίτης αιμοδοσίας, σύμφωνα και με παλαιότερη εισήγηση του προέδρου του ναού μας,  κατά την περίοδο προ της πανηγύρεως του ναού, τον μήνα Ιούλιο.

 

 

Διαβάστε ακόμα