Λαμπρός ο εορτασμός του Πολιούχου των Πατρών Αγίου Ανδρέα

Πάτρα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με την δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, η Πάτρα εόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο.

Κατά τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Ναυπάκτου κ. Ιεροθέου, Καισαριανής κ. Δανιήλ, Σερρών κ. Θεολόγου, Ζιχνών κ. Ιεροθέου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου, Ιερισσού κ. Θεοκλήτου, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου και των Θεοφιλ. Επισκόπων Τεγέας κ. Θεοκλήτου και Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου, ο οποίος αναφέρθηκε στη βίο και το έργο του εορτάζοντος Αποστόλου Ανδρέου, τονίζοντας τη σημασία της Εκκλησίας ως Ιερό Διδασκαλείο.

Ο Μητροπολίτης Πατρών στο λόγο του ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, τους αδελφούς Αρχιερείς, καθώς επίσης τους πολιτικούς και τοπικούς άρχοντες. Τέλος, έκανε μνεία στο σεπτό κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό Πατριαρχείο το οποίο άγει την θρονική του εορτή.

Ακολούθησε Δοξολογία και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και των Χαριτοβρύτων Λειψάνων του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, επ΄ευλογία των Κατοίκων και των χιλιάδων προσκυνητών.

Την Κυβέρνηση στον εορτασμό εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος αυτής  κ. Παναγιώτης Πικραμένος, ενώ παρέστησαν ο τέως Πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

Διαβάστε ακόμα