Η εορτή του Αγίου Στεφάνου στην Ι. Μ. Κορίνθου

Την μνήμη του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου εόρτασε σήμερα Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019, το Ι. Ησυχαστήριο «Άγιος Χαράλαμπος» Καλαμακίου, στο οποίο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος ετέλεσε Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον εκεί περικαλλή Ι. Ναός, που τιμάται στο όνομά Του.

Τον άγιο Κεγχρεών πλαισίωσαν οι Κληρικοί Πρωτ/ρος π. Θεόδωρος Κεραμίδας, Αιδεσ. π. Βλάσιος Θωμόπουλος, Αιδεσ. π. Βασίλειος Μητρογιάννης και ο Διάκονος π. Γεώργιος Μαρινάκης.

Στον λόγο του ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας κ. Αγάπιος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Στέφανο, τονίζοντας ότι μέσα στην χαρά των Χριστουγέννων προβάλλει η μνήμη του Αγίου Πρωτομάρτυρος Στεφάνου για να θυμίζει στους πιστούς ότι η ζωή του Χριστιανού δεν είναι μόνον χαρές και μάλιστα «εξωτερικές» αλλά και πνευματικός αγώνας και «εσωτερική» χαρά, που οδηγεί στην αιώνιο μακαριότητα. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του μετέφερε τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου και ευχήθηκε στους παριστάμενους πιστούς να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Χριστό, όπως ο Άγιος Στέφανος, γιατί μόνον έτσι θα κερδίσουν την μόνιμο χαρά της αιωνίου ζωής!

Διαβάστε ακόμα