Αρχιερατικός Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στην Ι. Μ. Καρυστίας

Με λαμπρότητα εόρτασε η ενορία Καλεντζίου (Πράσινο) Αλιβερίου τον ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη στο ομώνυμο ιερό παρεκλήσι του το οποίο ευρίσκεται σε πανοραμική τοποθεσία 450 μέτρων και δεσπόζει με την χάρη του την θάλασσα του Ευβοϊκού Κόλπου.

Την παραμονή Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 εσπέρας εψάλη ο υπαίθριος Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος απο τον Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα τους ιερείς απο ενορίες της επαρχίας Αλιβερίου τον τοποτηρητή της ενορίας και Εφημέριο Παρθενίου Πρωτοπρ Παύλο Κουντούρη τον Διάκονο Στυλιανό Πεταχτή και την συμμετοχή των πιστών.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ και ευλόγησε τους προσφερόμενους άρτους ακολούθως μετά το πέρας του εσπερινού τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο ο Αγιασμός εν όψη των εργασιών της ανακαίνισης του ιερού ναού όπου πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες το τελευταίο διάστημα του εσωτερικού και εξωτερικού χώρου την οποίαν και ανέλαβε και πραγματοποίησε ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Γέώργιος Σπανός ελκόμενος καταγωγής εκ του χωρίου του Καλεντζίου.

 

Φωτογραφίες Σταματούλα Λεβέντη

 

Διαβάστε ακόμα