Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Στυλιανού προστάτη του Ιδρύματος Κ.Α.Α.Π. Βούλας (ΦΩΤΟ)

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πανηγυρίζει με κάθε λαμπρότητα και Εκκλησιαστική τάξη το Ιερό  Παρεκκλήσιο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, Άγιος Στυλιανός, το οποίο ευρίσκεται εντός του ιδρύματος του Κ.Α.Α.Π. (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α) Βούλας.

Την Παραμονή της Εορτής, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στις 6.30 μ.μ., τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Γλυφάδας Ε. Β. Β. και Β. κ. Παύλου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Κληρικοί π. Δημήτριος Σαμαράς Εφημέριος του Ι. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, ο  π. Αντώνιος Χρήστου Υπεύθυνος Ιερεύς του Ιδρύματος, η διοίκηση με επικεφαλής την κ. Μαυρογιάννη,  όσα παιδιά του Ιδρύματος μπόρεσαν να μετακινηθούν, του προσωπικού που εφημέρευε, αρκετών εθελοντών, Κατηχητών και εκπροσώπων συλλόγων, παιδιά και συνοδοί από το Ίδρυμα Κόκκορη, καθώς και προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή.

Στο τέλος των Αποστίχων έγινε από τον Ποιμενάρχη μας κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο του Οσίου Στυλιανού, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη αγάπη του Αγίου στα παιδιά. Κλείνοντας το κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε ιδιαιτέρως τα παιδιά του Ιδρύματος να μη διστάσουν να προσεύχονται να ζητούν τις πρεσβείες του Αγίου, καθώς ο Άγιος συνεχώς δέεται στον Θεό για εκείνα και τα προστατεύει.

Ο Σεβασμιώτατος δεν έκρυψε την συγκίνησή του καθώς την φυλλάδα της Ακολουθίας που κρατούσε, του την είχε δωρήσει πριν περίπου 50 χρόνια ο Μακαριστός Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κυρός Στυλιανός, λίγους μήνες πριν τον χειροτονήσει Διάκονο. Επίσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του Ιδρύματος Κόκκορη και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην Ιερά Πανήγυρη αλλά και γενικότερα διακονούν εθελοντικά ή έμμισθα μέσα στο Ίδρυμα.

Μετά την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος μοίρασε τον Άρτο και μία εικονίτσα,  ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε από τους άλλους δύο Κληρικούς η καθιερωμένη λιτάνευση  Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου Στυλιανού, σε όλα τα τμήματα του Ιδρύματος.

Αύριο Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016, κορυφώνονται οι λατρευτικές πανηγυρικές εκδηλώσεις με  την τέλεση  της Ακολουθίας του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στις 7.30 π.μ., ενώ για πρώτη φορά θα ακολουθήσει και γιορτή με μουσική και εδέσματα στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος.

111_0207 111_0208 111_0220 111_0230 111_0240 111_0259 111_0260

 

Εκ του Ιερού Παρεκκλησίου Κ.Α.Α.Π. Βούλας.

Διαβάστε ακόμα
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin