Πολυαρχιερατικό 40ήμερο Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Σταγών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πολυαρχιερατικό 40ήμερο Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Μακαριστού Μητροπολίτου Σταγών & Μετεώρων Κυρού Σεραφείμ τελέστηκε το πρωί της Κυριακής στην Καλαμπάκα.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος Καλαμπάκας προεξήρχε ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός και συμμετείχαν, ο  Μητροπολίτης πρ. Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδος κ. Παύλος, ο Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ, ο Μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος, ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Ελασσόνος κ. Χαρίτωνας, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ο και τοποτηρητής του θρόνου των Σταγών & Μετεώρων κ. Μάξιμος, Ηγούμενοι των Ιερών Μονών των Μετεώρων και της Μητροπόλεως, καθώς και κληρικοί.

Οι πιστοί, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr  κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να προσευχηθούν υπέρ αναπαύσεως της ψυχής ενός σπουδαίου Ιεράρχη, του Επισκόπου που έκανε μόνιμη τη Μητρόπολη Σταγών & Μετεώρων και της προσέδωσε ξεχωριστή αίγλη και πνευματικότητα.

Για το πρόσωπο του Μακαριστού Κυρού Σεραφείμ μίλησε ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων, Αρχιμανδρίτης Δομέτιος Ντελής.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου Αρχιερείς και πιστοί, μοναχοί και μοναχές κατευθύνθηκαν στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων όπου και τελέστηκε Τρισάγιο επί του Μνήματος του Κυρού Σεραφείμ.

Αιωνία του η μνήμη. Ήδη λείπει πολύ στην επαρχία η επιβλητική του παρουσία και ο πνευματικός του λόγος.

trikalavoice.gr

Διαβάστε ακόμα