Ο Μητροπολίτης Καισαριανής τίμησε τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη (ΦΩΤΟ)

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2017, εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ.κ. Δανιήλ προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας μετά πλειάδος κληρικών στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος.

Μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την μεγάλη προσφορά των Αγίων Κωνσταντίνου και της μητρός του Ελένης προς τον Χριστιανισμό και την Εκκλησία μας. Ιδιαίτερα δε, τόνισε, ποιος ήταν ο λόγος για τον οποίο οδήγησε τον λαό και την Εκκλησία στην αγιοκατάταξη των Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας θέλοντας ο Σεβασμιώτατος να τιμήσει τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη, Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μ. Φωκίδος και Καθηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, τον ανέβασε στον Δεσποτικό Θρόνο και τον επαίνεσε για το όλο έργο του και την εν γένει προσφορά του προς την Εκκλησία, για την προσφορά του προς την Μητρόπολη Καισαριανής, αλλά και για την προσκόμιση των Ιερών Σεβασμάτων στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος.

Ο Γέροντας Νεκτάριος προσκόμισε κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φωκίδος κ. Θεοκτίστου από το Ιερό Ησυχαστήριό του στο Τρίκορφο Φωκίδος, την θαυματουργό εικόνα «Άξιον Εστί», καθώς και τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου και του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού, τα οποία θα παραμείνουν προς προσκύνηση και ευλογία του λαού, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος έως 31 Μαΐου 2017. Τηλ. Ι. Ναού 210 7624200

Διαβάστε ακόμα