Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Κηφισίας (ΦΩΤΟ)

Στον εμβληματικό αύλειο χώρο του Επισκοπείου και των Γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας τελέσθηκε απόψε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Κυρίλλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β’, Ιλίου κ. Αθηναγόρου και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου, με τη συμμετοχή πλήθους Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας και άλλων Μητροπόλεων και την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, Δημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου, με την εγνωσμένη ρητορική του δεινότητα, αναφέρθηκε στην αγωνία της Εκκλησίας για την οριοθέτηση και εδραίωση της Ορθόδοξης πίστης, διά των Οικουμενικών Συνόδων και των Αγίων Πατέρων, όπως ο Άγιος Κύριλλος, χάρη στους αγώνες του οποίου κατά την Γ’ Οικουμενική Σύνοδο η Παναγία ανεγνωρίσθη ως Θεοτόκος.
Συνεχάρη τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κύριλλο για το έργο του και του ευχήθηκε, ως εκ προσώπου και των άλλων Αρχιερέων, για την ονοματική του εορτή.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους και τίμησε με το Σταυρό του Οσίου Εφραίμ του εν Νέα Μάκρη τρεις Κληρικούς της Μητροπόλεως Κηφισίας για το επί δεκαετίες έργο και προσφορά τους.

 

Ι. Μ. Κηφισίας

Διαβάστε ακόμα