Η Αρκαδία τίμησε την Θαυματουργό Παναγία Μαλεβή (ΦΩΤΟ)

Ιερά Μονή Μαλεβής – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής Κυνουρίας.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου, συμπαραστατούμενου από πλειάδα ιερέων.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μαντινείας προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Βασιλείου Γούτσου, και ομίλησε πατρικώς.

Προ της απολύσεως τελέσθηκε Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργού και Μυροβλύζουσας Εικόνας  πέριξ της Ιεράς Μονής, όπου πλήθος πιστών ακολούθησε με τη δέουσα ευλάβεια.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή το πλήθος που συνέρρευσε από την Αρκαδία και άλλα μέρη της Ελλάδος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Στον εορτασμό παρέστησαν οι Βουλευτές Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Βλάσης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, η Πολιτευτής Εύη Τατούλη, καθώς και εκπρόσωποι άλλων Αρχών και Φορέων.

 

ARXON.GR

Διαβάστε ακόμα