Ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου του 1940 στην Κόρινθο (ΦΩΤΟ)

Με κάθε Εκκλησιαστική ευπρέπεια και με τον σεβασμό που αρμόζει στους Ήρωες του Έπους του ᾿40, εορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 και η εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου την Κυριακή, 28η Οκτωβρίου 2018, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.Στην Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους Ιερείς του Ι. Ναού.

Ακολούθως, μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας προέστη στην Δοξολογία, στην οποία παρέστησαν οι Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές του Τόπου, καθώς και πλήθος πιστών.

Εν συνεχεία και μετά το επιμνημόσυνο Τρισάγιο στο Ηρώον, στον περίβολο του Καθεδρικού Ι. Ναού του Απ. Παύλου και τις καταθέσεις Στεφάνων, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  μετέβη εις τα «Περιβολάκια» όπου και παρακολούθησε την Μαθητική και Στρατιωτική Παρέλαση, αισθανόμενος υπερηφάνεια για τα νιάτα του Τόπου μας, τα οποία είναι και τα μόνα που στηριζόμενα στα Ιερά και τα Όσια της φυλής μας μπορούν να μας οδηγήσουν σε ένα υγιές μέλλον.

 

Ι. Μ. Κορίνθου

Διαβάστε ακόμα