Αρχιερατικός Εσπερινός για τον Νεομ. Δημήτριο στο Μερκοβούνι Τρίπολης

Με λαμπρότητα τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Κυριακής των Μυροφόρων, αλλά και της εορτής του Νεομάρτυρος Δημητρίου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό Μερκοβουνίου Τρίπολης.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος υποδέχθηκε την τιμία και μυροβλύζουσα Κάρα του Αγίου, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, όπου και φυλάσσεται. Επίσης, τέθηκε προς προσκύνηση τμήμα Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γερμανού Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μαντινείας χοροστάτησε στον εσπερινό, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων της Τρίπολης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ο Μητροπολίτης Αλέξανδρος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο και στο μαρτυρικό τέλος του Νεομάρτυρος Δημητρίου, τονίζοντας την ανάγκη ομολογίας πίστεως από τους πάντες, όπως έκανε και ο εορτάζων Άγιος κατά την επίγειο ζωή του.

Συνάμα, απέδωσε τον έπαινο της Μητροπόλεως στον Προϊστάμενο του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανό Μίχο και στα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, για το έργο ανακαίνισης του Ιερού Ναού, τονίζοντας ότι αποτελεί κόσμημα τόσο για την Τρίπολη, όσο και για την Ιερά Μητρόπολη.

Προ της απολύσεως, τελέσθηκε Ιερά Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, της Τιμίας Κάρας του Νεομάρτυρος, αλλά και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Γερμανού στο χωριό, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής και νέων με παραδοσιακές φορεσιές.

Διαβάστε ακόμα