Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας

Με την δέουσα λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων πανηγύρισε σήμερα, Κυριακή του Αντίπασχα, η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Αρκαδίας, την Μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, συμπαραστατούμενος από τους Ιερείς Διοικούσης Επιτροπής της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Γερμανό Μίχο και π. Αριστείδη Σκόρδο.

Ο Μητροπολίτης κ. Αλέξανδρος στο κήρυγμά του στάθηκε στην σημειολογία της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, συγκρίνοντας τον Θωμά με τον σημερινό δύσπιστο χριστιανό, ο οποίος περιμένει να δει το θαύμα για να πιστέψει. “Αμφισβητούμε σήμερα και αμφιβάλλουμε την πίστη μας και φτάνουμε ως την ασέβεια”, τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης, κάλεσε το εκκλησίασμα να μιμηθεί τον Θωμά, να διαβάζει το Ευαγγέλιο για να βάλει τον Χριστό στη ζωή του.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του Μοναστηριού των Καλτεζών, το οποίο αποτέλεσε την σπίθα της Ανάστασης του Έθνους μας, αφού πριν από 200 έτη εκεί πραγματοποιήθηκε η Πελοποννησιακή Γερουσία. Ζήτησε δε από τους προσκυνητές και τους κατοίκους της περιοχής την συμπαράστασή τους και τον καλό τους λόγο για να αναστηθεί η Μονή και μετέπειτα να γίνει λίκνο μοναχισμού.

Διαβάστε ακόμα