Η Ιερά Μητρόπολη Ηλείας στο πλευρό των πυρόπληκτων

Την στήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας, σε όσες οικογένειες έχουν πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, ανακοίνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός, που διαθέτει το κτήριο του πρώην ιδρύματος Πελοπίου, στο Κράτος, ώστε εκεί να στεγαστούν οικογένειες που τα σπίτια τους καταστράφηκαν από τις φωτιές του προηγούμενου διαστήματος.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο δημαρχείο του Πύργου και τον δήμαρχο Τάκη Αντωνακόπουλο, όπου και του ευχήθηκε για την ονομαστική του εορτή, σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, τόνισε ότι η Μητρόπολη Ηλείας, έδωσε το «πράσινο φως» στην Κυβέρνηση και ειδικά στο Υπουργείο Παιδείας, για την χρησιμοποίηση του οικήματος που η Μητρόπολη διαθέτει στο Πελόπιο και το οποίο γλίτωσε από την πυρκαγιά, ώστε εκεί να στεγαστούν άμεσα οικογένειες που τα σπίτια τους καταστράφηκαν στις φωτιές.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης, Γερμανός, τόνισε ότι το οίκημα μπορεί να στεγάσει εξήντα άτομα ή κάποιες οικογένειες, είναι πλήρως εξοπλισμένο με έπιπλα και ηλεκτρικά είδη και πλέον μένει το υπουργείο να προχωρήσει στην εκμετάλλευσή του μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Πάντως, εξήγησε ότι η Μητρόπολη έχει ήδη διαθέσει το εν λόγω κτήριο το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να λειτουργήσει κανονικά.

patrisnews.com

Διαβάστε ακόμα