Ευχαριστίες του ΥΦΥΠΕΞ προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας

Τις πιο θερμές του ευχαριστίες μετέφερε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Αποδήμου Ελληνισμού κ. Τέρενς Κουίκ προς τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. κ. Θεόδωρο, καθώς με την παρέμβαση του Αλεξανδρινού Προκαθημένου, θα μπορέσουν οι περίπου 300 Έλληνες της Κοινότητας του Welkome της Νότιας Αφρικής να εορτάσουν την Ανάσταση και το Πάσχα, στο ναό τους, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν χιλιόμετρα μακριά.

«Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, αυτός ο Κρητίκαρος Πατριάρχης, απέδειξε άλλη μία φορά πόσο κοντά βρίσκεται στους Έλληνες, και της πιο απομακρυσμένης γωνιάς της αφρικανικής ηπείρου και πόσο αφουγκράζεται τις αγωνίες τους αλλά και την απέραντη αγάπη τους για τις δύο μεγάλες αξίες του έθνους μας: τον Ελληνισμό μας και την Εκκλησία μας. Και τον ευχαριστώ γιατί, με τη δική του παρέμβαση, μετά από χθεσινοβραδινή μας συνομιλία, οι συμπατριώτες μας θα ζήσουν τη μεγάλη αυτή ημέρα καθώς και όλη την πασχαλινή περίοδο, σα να βρίσκονται στην πατρίδα, με τον ιερέα που απέστειλε η Εκκλησία για να τελέσει τις ιερές ακολουθίες.

Για την Ελλάδα είναι προφανής η καθοριστική παρουσία του ιερέα, αλλά για την ομογένεια, όχι πάντοτε δεδομένη. Και εδώ φαίνεται το πρόσωπο του μεγάλου εκκλησιαστικού ηγέτη που ανοίγει την αγκαλιά του πάνω από όλα τα παιδιά του», σημειώνει ο κ. Κουίκ.

Να σημειωθεί, ότι για την επίλυση αυτού του ανθρώπινου προβλήματος, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας με τον ΥΦΥΠΕΞ Τ. Κουίκ, βρέθηκε σε άμεση επαφή με την έδρα του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αλλά και με την Ομοσπονδία των Ελληνικών Κοινοτήτων Νοτίου Αφρικής Γιάννη Φιλίππου.

Έτσι, σύμφωνα με ενημέρωση που απέστειλε ο οικείος Μητροπολίτης Μποτσουάνα κ. Γεννάδιος προς τον Υφυπουργό κ. Κουίκ, οι Έλληνες της δραστήριας αυτής Κοινότητας θα έχουν τον ιερέα τους για να τελέσουν τις ιερές ακολουθίες τους ενώ θα οργανωθεί και όλη η εκκλησιαστική δράση, σε μόνιμη βάση, άμεσα από τώρα.

«Η πίστη του λαού μας στη θρησκεία μας αποτελεί από τους πυλώνες της ελληνικής κοινωνίας και του έθνους μας, και υπό αυτήν την έννοια, η καθοριστική παρέμβαση του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, δεν αποτελεί μόνο εκκλησιαστική αλλά και κορυφαία εθνική πράξη. Χρόνια πολλά στον Πατριάρχη της Αγάπης, τον Ελληνισμό της Νότιας Αφρικής και όλης της ηπείρου. Χρόνια πολλά σε όλον τον Απόδημο Ελληνισμό, όπου γης!», κατέληξε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Διαβάστε ακόμα