Εορτασμός του Τιμίου Προδρόμου στην Ι. Μητρόπολη Κορίνθου

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος η μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου στην Ι. Μητρόπολή μας.Tην παραμονή της εορτής Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιοςχοροστάτησε στον Μέγα Εσπερινό στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίουκαι μετά την Αρτοκλασία κήρυξε τον Θείο λόγο αναφερόμενος στην διδασκαλία και στο έργο τουΠροδρόμου, καθώς και στα γεγονότα της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής Του.

Στον Πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Ισθμίων χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, ο οποίος κήρυξε τον Θείο λόγο αντλώντας έμπνευση από τα τροπάρια της ημέρας, ενώ μετέφερε και τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου.
Ο Ιεροκήρυξ της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Κιάτου. Στον λόγο του τόνισε ότισε πείσμα όσων καλλιεργούν τον υλιστικό και καταναλωτικό τρόπο ζωής οι Χριστιανοί οφείλουμε να στραφούμε προς τα πνευματικάκαι να αγωνιζόμαστε, ώστε να εφαρμόζουμε στη ζωή μας τις εντολές του Θεού. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε μεταφέροντας τις ευλογίες του σεπτού Ποιμενάρχου μας.

Την επομένη, ανήμερα της Εορτής και στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ναό του χωρίου Άγιος Ιωάννης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε Αρχιερατική Θ. Λειτουργίαπαρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γεωργίου Σταμάτη, της Βουλευτού κ. Μαρίας Ελένης Σούκουλη, του κ. Αναστασίου Στέφη, Προέδρου του χωριού, και ευσεβών Πιστών.Στον λόγο του επαίνεσε τους κατοίκους του χωριού, γιατί υπό την καθοδήγηση του Ιερέως τους Αιδεσ. π. Παναγιώτου Παπανικολάου κρατούν το χωριό τους «ζωντανό», παρά τις καθημερινές δυσκολίες. Για αυτούς τους λόγους ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απέδωσε στον Εφημέριο το οφφίκιο του Οικονόμου – Σταυροφόρου ευχόμενος ο Κύριος δια του Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου να τον χαριτώνει και να του δίδει δύναμη και φώτιση!

Την ίδια ημέρα ο άγιος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιοςλειτούργησε στον Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου. Στο κήρυγμά του τόνισε ότι ο Τίμιος Πρόδρομος συνεχίζει και στις μέρες μας να καλεί σε μετάνοια τους παρασυρόμενους από τις «σειρήνες» της αμαρτίας ανθρώπους, οδηγώντας τους με το παράδειγμά Του στην Βασιλεία των Ουρανών!

Στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου Ισθμίαςλειτούργησε και κήρυξε μεταφέροντας και τις ευχές του σεπτού Ποιμενάρχου μας κ. Διονυσίου ο Ιεροκήρυκας Της Ι. Μητροπόλεως μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

 

Διαβάστε ακόμα